Відбулося чергове засідання опікунської ради

09.08.2022 року в приміщенні Переяславської міської ради було проведене чергове засідання опікунської ради при виконавчому комітеті Переяславської міської ради. Опікунська рада як консультативно-дорадчий орган створена з метою надання допомоги виконавчому комітету у здійсненні ним функцій як органу опіки та піклування.

Під керівництвом голови опікунської ради – заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Степаненко Оксани Серафимівни були розглянуті заяви громадян з питань призначення опіки та піклування.

Всі питання порядку денного були вирішені позитивно, тому проекти відповідних рішень у подальшому будуть передані на розгляд виконавчого комітету Переяславської міської ради – органу опіки та піклування.

З огляду на кількість усних звернень громадян на даний час стає актуальним питання оформлення помічників дієздатним фізичним особам у відповідності до статті 78 Цивільного кодексу України «Надання дієздатній фізичній особі допомоги у здійсненні її прав та виконанні обов’язків». Це особлива форма піклування, яка полягає у систематичному догляді та наданні допомоги дієздатній фізичній особі, яка потребує цього внаслідок тяжкої хвороби, фізичних вад чи похилого віку.

Звертаємо увагу на те, що у разі виникнення потреби ви можете звернутися за попередньою консультацією з питань опіки та піклування до відділу з питань охорони праці та кадрово-правового забезпечення управління соціального захисту населення Переяславської міської ради (вул. Шевченка 20, м. Переяслав, каб. №8).

Додати коментар