Рада призначила Костіна новим генпрокурором

Верховна Рада підтримала подання президента Володимира Зеленського та призначила депутата від “Слуги народу”, голову Комітету ВРУ з питань правової політики Андрія Костіна на посаду генерального прокурора України.

Про це повідомила речниця фракції СН Юлія Палійчук у Telegram.

“За” проголосували 299 депутатів.

Андрій Костін. Що відомо

Андрій Костін родом із Одеси. Народився він 17 квітня 1973 року. Має юридичну вищу освіту – закінчив Одеський державний університет ім. І. І. Мечникова за спеціальністю “правознавство”.

Очолював адвокатську компанію “Право”. Також був заступником голови Ради адвокатів Одеської області, заступником голови президії Об’єднання адвокатів “Одеська обласна колегія адвокатів”.

Політичну діяльність розпочав у 2010 році, коли став депутатом Одеської міськради. До останнього часу був заступником голови комітету Верховної Ради з питань правової політики, очільником підкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини та альтернативного розв’язання спорів.

Костін також претендував на посаду керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, але експерти з громадських організацій віднесли його до кандидатів із сумнівною репутацією.

 

Додати коментар