Середа, 24 Квітня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

У Переяславі відбувся благодійний вечір: майже 16 тисяч гривень передадуть переселенцям

Діти, які нині мешкають у Переяславі, продемонстрували свої талантиДіти, які нині мешкають у Переяславі, продемонстрували свої таланти

Вечір був організований за ініціативи волонтерів благодійного фонду «Переяслав». Фонд опікується вимушеними переселенцями, які приїхали до Переяслава з окупованих територій та міст, де не припинялися обстріли російською армією. Наразі вони проживають у дитячому таборі «Славутич». Головна мета заходу – збір коштів для допомоги тим, хто знайшов свій прихисток у Переяславі.

Маленьких гостей заходу розважав великий пандаМаленьких гостей заходу розважав великий панда

Для цього вкотре організували ярмарок із продажу страв від місцевих кулінарів та підприємців і виробів від майстрів народної творчості, які долучилися на запрошення відділу молоді та спорту Переяславської міської ради. Зібрані кошти, а саме 15 940 грн, будуть передані на потреби вимушено переміщених осіб.

 
 
 

 

 
О 16:30, за півгодини до анонсованого початку, коли в парку вже було доволі людно, а продавці вуличної їжі активно готували свої страви просто неба, пролунала сирена, яка сповіщала про повітряну тривогу.

У Київській обласній військовій адміністрації нещодавно пояснили, що масові заходи під час воєнного стану можливі лише за умови негайного припинення заходу в разі повітряної тривоги, сповіщення учасників про можливу загрозу та забезпечення їхньої евакуації.

Під час сигналу музичний супровід вечора припинили, а співорганізатор та ведучий заходу Валентин Шуткевич звернувся до присутніх з оголошенням про повітряну тривогу та проханням пройти в укриття.

Стрілки на асфальті вказують напрям до укриттяСтрілки на асфальті вказують напрям до укриття

На асфальті в парку заздалегідь нанесли розмітку у вигляді стрілок, які вказують напрямок до двох найближчих бомбосховищ – у адмінбудівлі колишньої РДА та приміщенні будинку культури.

Ведучий заходу Валентин Шуткевич пояснив як діяти під час повітряної тривогиВедучий заходу Валентин Шуткевич пояснив як діяти під час повітряної тривоги

Частина гостей попрямувала до укриття, втім більшість людей і далі прогулювалися парком, або перейшли на іншу локацію до відновлення програми. Підприємці, у яких саме шкварчала їжа для ярмарку, що от-от мав розпочатися, сказали, що проінструктовані організаторами щодо правил безпеки під час повітряної тривоги та маршрутів евакуації до захисних споруд, однак під свою відповідальність залишатимуться на місцях, бо не можуть покинути свої «кухні» та торгові точки.

Після відбою захід продовжили й на сцену вийшли головні герої вечора – талановиті діти, які проживають на території табору «Славутич». Вони хоч і не професійні артисти, однак співали, танцювали, читали поезію, мов виступають перед глядачами щодня. Виявилося, що в таборі вже проводилися концерти за участі маленьких талантів, а до цієї програми увійшли найкращі номери.

 

– Діти, які сьогодні виступали на сцені, приїхали до Переяслава з різних населених пунктів – Харків, Ірпінь, Буча, Добропілля, Харків, Чернігів, Маріуполь, Донецьк та багато інших, – розповідає Валентин Шуткевич. – До Дня захисту дітей та Дня Конституції ми з ними вже влаштовували невеликі концерти в таборі «для своїх». А тепер вирішили відібрати найкращі номери й показати переяславцям.

Благодійний вечір пройшов насичено та різноманітно. Музична програма поєднала виступи талановитих дітей-переселенців та їхніх мам і наших переяславських артистів від Центру культури та мистецтв, які творчістю намагаються бути корисними на своєму фронті – мистецькому. Вони подарували глядачам улюблені хіти, а ті у свою чергу не тільки насолодилися українською музикою, а і зробили внесок на благо постраждалих від війни українців.

Додати коментар