Стартує програма стажування для молоді в органах місцевого самоврядування

Запрошуємо молодь на стажування у Переяславській міській раді. Ви зможете попрацювати на користь своєї громади та країни під час війни та отримати практичні навички і досвід для своєї подальшої кар’єри. Це можливість долучитися до надання соціальної допомоги постраждалим сім’ям та внутрішньо переміщеним особам, допомогти з наданням адміністративних послуг мешканцям міста, організовувати цікаві події та послуги для молоді та ще багато іншого.

Стажування допоможе вам зрозуміти, як працює Переяславська міська рада та отримати практичний досвід роботи в місцевому самоврядуванні, який буде цінним для вашого резюме та майбутнього працевлаштування.

Що включає програма стажування?

  • Проходження стажування під наставництвом керівника, який проведе ознайомлення стажера із роботою міської ради, надаватиме завдання для виконання, а також консультуватиме щодо поточних питань.
  • Роботу в одному із підрозділів виконавчих органів місцевого самоврядування, який відповідає вашим інтересам та професійним планам (центрі соціальних служб; відділі з питань фізичної культури, молоді, спорту та охорони здоров`я; управлінні соціального захисту населення; відділі з питань організаційно-інформаційної роботи та комп’ютерного забезпечення; загальному відділі;  відділі культури і туризму, службі у справах дітей; ЦНАПі).
  • Вивчення системи роботи органу місцевого самоврядування (ОМС), його законодавчої бази, відвідування сесій місцевої ради та виконавчого комітету.
  • Допомога у розробці законодавчих актів, організації сесій місцевої ради та засідань депутатських комісій, роботі з мешканцями міста, а також виконання інших завдань відповідно до затвердженого плану стажування.
  • Проходження онлайн тренінгів від Міжнародного республіканського інституту.
  • Отримання сертифікату про проходження стажування.

Тривалість стажування: 2 місяці (1 серпня – 30 вересня 2022 року), із зайнятістю 20 годин на тиждень для повнолітніх осіб та 18 годин – для неповнолітніх.

Хто може взяти участь?

  • громадяни України віком від 16 до 25 років, які проживають у громаді, де проходить стажування;
  • вільно володіють державною мовою;
  • мають або здобувають повну загальну середню освіту, професійно-технічну освіту, бакалаврський або магістерський рівень вищої освіти;
  • продовжують навчання, тимчасово не працюють або працюють на умовах неповного робочого часу;
  • мають навички роботи на комп’ютері.

Як подати заявку?

  • заповнити аплікаційну форму до 18 липня;
  • пройти співбесіду з комісією;
  • отримати рішення комісії за результатами розгляду аплікаційної форми та співбесіди – для участі у програмі буде відібрано 6 осіб.

Програма стажування для молоді у органах місцевого самоврядування проходить за підтримки Міжнародного республіканського інституту в рамках молодіжної програми «Мріємо та діємо», яка впроваджується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та виконується IREX у партнерстві з Будуємо Україну Разом (БУР), Центром “Розвиток корпоративної соціальної відповідальності” (CSR Ukraine), Making Cents International (MCI), Міжнародним  республіканським інститутом (IRI) та Zinc Network.

За додатковою інформацією звертатися:

malina1401@ukr.net , тел. (093)631-03-85 Лариса Малина, osheremet@iri.org   Олена Шеремет.

https://iri.org.ua/kalendar-podiy/startuye-prohrama-stazhuvannya-dlya-molodi-u-hromadakh-pereyaslavska-miska-rada

https://www.facebook.com/IRIUkraine/posts/pfbid0ka6o2NTccsfmkxxoBo6bJJKGuw8nVJfWMzup86qUjrM2zdSQuwc2NwNh8QBCJnypl

 

Додати коментар