Антирекорд: кількість біженців у всьому світі перевищила 100 млн

Російське вторгнення в Україну спричинило одну з найбільших криз з часів Другої світової війни.

Кількість біженців у всьому світі щороку зростає, а через війну в Україні ООН зареєструвала новий антирекорд. За даними Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, кількість людей, змушених покинути свої домівки, у світі перевищила 100 мільйонів.

Деталі

До кінця 2021 року кількість переміщених через війну, насильство, переслідування та порушення прав людини становила 89,3 мільйона, що на 8% більше, ніж було минулого року, і вдвічі більше, ніж 10 років тому.

Російське повномасштабне вторгнення в Україну спричинило одну з найбільших криз вимушеного переміщення з часів Другої світової війни. В ООН висловлюють побоювання щодо глобальної кризи у всьому світі. 

Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді заявив:

З кожним роком останнього десятиліття цифри зростали. Або міжнародне співтовариство збирається разом, щоб вжити заходів для подолання цієї людської трагедії, розв’язання конфліктів і пошуку довготривалих рішень, або ця жахлива тенденція триватиме

Нагадаємо, що з початку війни Україну покинули 4,8 млн людей, 2,2 млн повернулися додому. З 24 лютого прикордонники оформили понад 7,4 млн осіб, які перетнули кордон в обох напрямках.

Джерело: unhcr.org

Додати коментар