Неділя, 28 Квітня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

Притулок для собак у Переяславі продовжать будувати. Коштами допоміг київський благодійний фонд

 

Протягом двох років волонтери ГО «У добрі руки» та небайдужі переяславці облаштовували пристанище для безпритульних тварин на території колишньої ферми радгоспу “Переяславський”. Родина Стеценків, яким вона належить, подарувала під притулок один із корівників. На території провели суботник, за кошти благодійників побудували підсобне приміщення та 16 вольєрів.

Наразі у постійному притулку проживають 94 тварини. Місця у переповнених вольєрах для них катастрофічно бракує.

 – У вольєрі розміром 2 на 3 метри можуть проживати максимум три собаки, а у нас 6-7. А взагалі, за нормами, на одну тварину має виділятися 8 квадратних метрів, натомість в наших вольєрах немає й 30 см, – розповіла голова ГО “У добрі руки” Тетяна Чеботарь. – Коли восени міський голова побував у нас, він переконався в необхідності побудови додаткових вольєрів. Після цього на сесії міської ради було виділено 200 тисяч гривень на покупку будівельних матеріалів.

На отримані кошти придбали цемент, залізо, бруси для дахів, спеціальні вольєрні сітки, які міцніші за ті, що використовують для парканів, а тому й дорожчі, каже волонтерка. Зварювання металу, бетонування та будівництво дахів безкоштовно виконували працівники центру зв’язку та управління ДСНС України. Навесні планували закінчити. Наприкінці лютого почалася війна, і благодійники з ДСНС не мали змоги далі допомагати притулку.

У квітні до Тетяни звернулася команда столичного благодійного фонду “Щаслива лапа”, який опікується бездоглядними котами й собаками. Одна з працівниць фонду на початку війни перебралася до Переяслава, звідки родом її чоловік. Познайомившись, Тетяна Чеботарь запросила Євгенію до свого “дітища”.

– Євгенія побачила притулок, прониклась його проблемами. Розповіла мені про їхній фонд, соціальні проєкти, які реалізовують по всій країні і запропонувала допомогу в оплаті будівельних робіт. Ми з радістю прийняли пропозицію, знайшли місцеву фірму, яка б виконала необхідні роботи, і підбили кошторис. Заключили з фондом договір, згідно якого отримали 97 тисяч гривень. Вже з понеділка ми відновимо будівництво, на завершення у нас є 30 діб, за відведений час плануємо побудувати десять вольєрів, – зазначила зоозахисниця.

Тварини з притулку як і раніше шукають люблячих господарів. Голова ГО “У добрі руки” розповіла про кількох підопічних. Можливо, серед них є песик, що стане вашим улюбленцем.

– Пальма – симпатична дівчинка вагою 24 кг, вік – близько півтора року. Простерилізована. Має незвичайний окрас, ніби одягнена у бронежилет, безсумнівно стане надійною захисницею!

Пальма стане надійним другомПальма стане надійним другом

Хлопчику Чаку близько 8 місяців, у дорослому віці важитиме кілограмів зо 20. Веселий, непосидючий, грайливий, активний. Має рудувату шерсть та унікальні очі різних кольорів – блакитне й коричневе.

Дівчинка Леді ніжна й лагідна, тому її так і развали. Вік – 7–8 місяців. Невеличка й тендітна, важить 4 кілограми. Цього тижня простерилізуємо. Віддаємо тільки на “подушки”, не на ланцюг, – усміхається Тетяна.

Красуня Леді чекає на господарів

Красуня Леді чекає на господарів

Дізнатися більше про тваринок можна за телефонами: (095)595-26-67, (063)999-00-73.

Додати коментар