Зеленський дозволив залучати ТрО до виконання завдань у зоні бойових дій

11 червня Президент України Володимир Зеленський підписав Закон, яким надається можливість переведення обласних підрозділів територіальної оборони у зону бойових дій.

Документом вносяться зміни до Закону України “Про основи національного спротиву”, а саме у частині, де йдеться про завдання тероборони та зони виконання таких завдань.

“Військові частини Сил територіальної оборони Збройних Сил України та добровольчі формування територіальних громад за рішенням Головнокомандувача ЗСУ можуть залучатися до виконання завдань територіальної оборони поза межами своєї зони територіальної оборони та в районах ведення військових (бойових) дій”, – йдеться у документі, розміщеному на порталі Верховної Ради України.

Тобто, після підписання Президентом цього документу, закріплюється можливість виконання поставлених до ТрО завдань по всій території України, включаючи райони ведення бойових дій та тимчасово окуповані території. Відповідне рішення буде прийматись безпосередньо Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Закон набув чинності 12 червня.

Додати коментар