Загроза пожеж на Київщині через спеку: щоб убезпечити мешканців та електроінфраструктуру ДТЕК нагадує правила безпеки

За інформацією Українського Гідрометцентру, 9-11 червня на Київщині очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки. Спеціалісти ДТЕК Київські регіональні електромережі звертаються до мешканців області з проханням бути особливо обережними: не розводити багаття, не спалювати суху траву, а також дотримуватися правил безпеки поблизу енергооб’єктів.

Під час спеки та поривів вітру істотно підвищується ризик виникнення загорянь та великих пожеж. ДТЕК Київські регіональні електромережі звертається до жителів області бути особливо уважними та обережними, утриматися від розведення вогню під лініями електропередачі та не втручатися у роботу енергооб’єктів. Окрім ризику для здоров’я та життя, це може спричинити масштабні пожежі, пошкодження в мережах та призвести до відключення цілих населених пунктів та підприємств.

ДТЕК Київські регіональні електромережі нагадує 5 простих правил з електробезпеки, які можуть захистити мешканців області від потенційної небезпеки:

  1. Біля ліній електропередачі та трансформаторних підстанцій категорично забороняється розводити багаття, спалювати сухостій, залишати легкозаймисті матеріали та складати сміття;
  2. Не наближайтеся до розподільних щитків, трансформаторів та інших об’єктів енергопостачання та не намагайтеся втручатися в їхню роботу;
  3. Під час сильного вітру потрібно уникати знаходження біля ліній електропередачі. У разі виявлення обірваного дроту тримайтеся на відстані 8-12 метрів;
  4. Якщо зникло світло, не намагайтеся здійснити ремонт самостійно. У випадку, коли світло зникло у квартирі або будинку, — зверніться до електрика, що обслуговує ваш будинок. Якщо немає світла на всій вулиці — зверніться до фахівців ДТЕК Київські регіональні електромережі;
  5. При виявленні проводів, що впали на землю, обірваних або провислих проводів, відкритих дверей та люків електроустановок, — не наближуйтесь до них та повідомте про це компанію.

Про всі аварійні випадки на електромережах просимо повідомляти зручним для вас способом. Для цього можна скористатися онлайн-сервісами:

Ми працюємо 24/7, щоб електропостачання будинків та підприємств залишалося надійним.

Використовуйте лише офіційні канали інформації та зберігайте спокій. Ми працюємо 24/7, щоб електропостачання будинків та підприємств залишалося надійним.

Додати коментар