Повідомлення щодо врахування пропозицій жителів Переяславської міської територіальної громади

Переяславською міською радою прийнято рішення від 19 травня 2022 року № 02-32-VIII «Про демонтаж пам’ятки та пам’ятних знаків, пов’язаних з російською федерацією та колоніальною спадщиною розташованих на території Переяславської міської територіальної громади». Даним рішенням передбачено вжити відповідних організаційно-правових заходів щодо здійснення робіт з демонтажу пам’ятки монументального мистецтва місцевого значення «Монументу на відзначення 300-річчя возз’єднання України з росією» (місто Переяслав, площа Богдана Хмельницького), пам’ятного знаку на площі, де 8 (18) січня 1654 року відбулась Переяславська рада (місто Переяслав, майдан Княжий Двір) та пам’ятного знаку «Навіки разом» на відзначення 325-річчя возз’єднання України з росією (місто Переяслав, майдан Княжий Двір). Дане рішення є чинним і оприлюднене у встановленому законом порядку на офіційному сайті Переяславської міської ради.

Просимо жителів Переяславської міської територіальної громади ознайомитись зі змістом даного рішення та долучитись до громадського обговорення щодо питання подальшого використання гранітних постаментів пам’ятників та пам’ятних знаків, що демонтуються, з можливим встановленням на дані постаменти інших пам’ятників чи пам’ятних знаків, які будуть присвячені знаменним подіям, які відбулись на Переяславщині чи в Україні, відомим українським діячам чиє життя тісно пов’язано з Переяславом, історичним згадкам літописів щодо засновників міста Переяслава тощо. Також розглядаються пропозиції, щодо розміщення на вищезазначених місцях демонтажу пам’ятників та пам’ятних знаків інших арт-об’єктів, об’єктів благоустрою тощо.

Всі пропозиції, з метою врахування громадських інтересів, щодо подальшого використання гранітних постаментів пам’ятників та пам’ятних знаків, що демонтуються, прохання подавати до Управління містобудування, архітектури та використання земель Переяславської міської ради за адресою: 08400, Київська область, м. Переяслав, вул. Богдана Хмельницького, буд. 29/36, у письмовій формі, або на електронну адресу e-mail: arhper@ukr.net до 01 липня 2022 року.

                                                                  Управління містобудування, архітектури та використання земель

Переяславської міської ради

01.06.2022 

№ 02-32-VIII демонтаж пам’ятників

 

 

Додати коментар