Після важкої хвороби помер переяславський вчений-фізик Юрій Новохатько

Після важкої довготривалої хвороби на 70-му році життя у Києві помер переяславець, вчений-фізик Юрій Новохатько – Переяслав.City

Про це повідомив брат Юрія Новохатька Леонід на своїй фейсбук-сторінці.

Після закінчення з золотою медаллю середньої школи майбутній вчений вступив на радіофізичний факультет КНУ ім. Шевченка. Декілька років був студентським деканом факультету.

 Після закінчення ВУЗу за направленням як молодий спеціаліст працював на заводі «Арсенал» в Києві, де став провідним спеціалістом з лазерних систем різного призначення.

Розробив і впровадив багато винаходів. Найбільш значимі з них – система лазерної гіроскопії космічного комплексу «Енергія-Буран» та високоточні висотоміри для авіації і космонавтики.

Після виходу на пенсію за станом здоров’я, навіть вдома продовжував працювати за договорами та консультував спеціалістів розробників. За відгуками колег мав нестандартне, особливе математичне мислення. Президентом України відзначено вклад Юрія Новохатька в науку врученням іменного золотого годинника.

Захоронення праху відбудеться в суботу 14 травня о 13:00 на Ярмарковому кладовищі (біля входу з вул. Лесі Українки коло могили батьків).

Додати коментар