Яка нині ситуація з ринком праці Переяславщини: у Центрі зайнятості відповіли на найпоширеніші запитання

Підла війна перекреслила більшу частину звичного для нас життя. Це стосується і ринку праці. Проте запевняємо – Переяслав-Хмельницький міськрайонний центр зайнятості працює, незважаючи на усі ці обставини. Нині там дали відповіді на питання, які нині найбільше цікавлять переяславців.

Які вакансії нині є актуальними, чи виплачують компенсацію роботодавцям на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб і куди звертатися претендентам на роботу – переповідає ProSlav.

Яка нині ситуація з допомогою по безробіттю?

Станом на 05.05.2022 року, на обліку в Центрі перебуває 535 осіб, з них отримують допомогу по безробіттю 505 осіб. Щоденно за пошуком роботи туди звертаються 10-15 осіб. Внутрішньо переселених осіб – всього звернулося 24, з них мають статус безробітного 14 осіб.

Що з актуальними вакансіями на Переяславщині?

У базі Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості наразі наявні 47 актуальних вакансій.

На сьогодні роботодавці Переяславщини мають потребу у працівниках за такими професіями та спеціальностями: оператор поштового зв’язку, начальник відділу поштового зв’язку, листоноша, електромонтер головного щита керування електростанцією, машиніст енергоблоку, слюсар-ремонтник, швачка, електрик дільниці, шліфувальник, фрезерувальник, енергетик, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, сировар, лікар-стоматолог, лікар загальної практики – сімейний лікар, лікар ветеринарної медицини.

 Чи є вільні посади у товариствах з обмеженою відповідальністю (ТОВ)?

Днями до Переяслав-Хмельницької районної філії Київського обласного центру зайнятості звернувся роботодавець ТОВ «Бізнес Міт Продукт», який має потребу у кадрах за такими посадами: вантажник та розфасовувач м’ясопродуктів.

Роботодавець планує відкриття лінії по виробництву м’ясних консервів на території Переяславського переробно-заготівельного підприємства.

Товариство пропонує: офіційне працевлаштування та соціальні гарантії згідно трудового законодавства, а також своєчасну виплату заробітної плати (орієнтовно від 10 000 грн./місяць).

Куди звертатися претендентам на роботу?

Усіх бажаючих, яких зацікавила дана інформація, для заповнення «Анкети претендента на роботу» запрошують до Переяслав-Хмельницької міськрайонної філії Київського обласного центру зайнятості до 13 травня 2022 року.

Адреса: вул. Шевченка, 23, м. Переяслав

Телефони для довідок: (04567) 51 682, (04567) 51 754, (04567) 51 649

Що з компенсацією витрат на оплату праці внутрішньо переміщених осіб?

Відповідно до «Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час проведення воєнного стану в Україні», затвердженого постановою КМУ від 20.03.2022 року №331, компенсація витрат надається роботодавцю за кожну працевлаштовану особу у розмірі 6500 грн на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом.

агальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи на умовах, передбачених пунктом 2 цього Порядку.

Додати коментар