Університет Григорія Сковороди в Переяславі запросив майбутніх вступників на День відкритих дверей (відео)

5 травня, Університет Григорія Сковороди в Переяславі гостинно запросив абітурієнтів на День відкритих дверей, з якого стартувала серія профорієнтаційних заходів закладу, об’єднаних під назвою «Pereiaslav AbitFest 2022». Зважаючи на безпекову ситуацію, заклад не зміг запросити усіх охочих відвідати його особисто, проте формат проведення заходу в онлайн-лайн, на youtube-каналі закладу, повноцінні захоплюючі відео про сковородинівський університет та його факультети і спеціальності, інформативні брифінги з ректором та деканами, фахівцями приймальної комісії та лідерами університетського життя, видається, справді занурили присутніх у вир студентського життя, яке пропонує УГСП.

Як розповідає сайт УГСП, захід розпочався близько одинадцятої  години ранку з брифінгу «Сьогодення Університету Григорія Сковороди в Переяславі. Умови вступу 2022», у ході якого керівники закладу та факультетів презентували освітні програми та спеціальності, які пропонує альма-матер. На початку зібрання до всіх присутніх звернувся ректор університету Віталій Коцур. Він акцентував увагу вступників на тому, що УГСП має багатовікові традиції, які сповідує та осучаснює в умовах викликів ХХІ століття.

Натомість, проректор з навчально-методичної роботи Вячеслав Різник познайомив майбутніх вступників з особливостями навчального процесу в УГСП, сказавши, що тут кожен пошукач освіти зможе знайти усі необхідні можливості для розвитку його як особистості, адже заклад створює для цього всі умови. Вячеслав Володимирович зазначив, що керівництво вишу завжди дослухається до думки здобувачів та робить усе для того, аби невпинно покращувати рівень надання освітніх послуг згідно їх запитів та новітніх потреб. У свою чергу проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Василь Дудар додав, що ті хто хоче стати науковцем 100% матимуть підтримку та стануть ними у стінах альма-матер. Зазначив, що цьому сприяє велика кількість міжнародних та всеукраїнських конференцій, які регулярно відбуваються на базі університету.

У наступних слотах слово тримали декани факультетів. Кожен з них лаконічно охарактеризував переваги навчання за тими чи іншими спеціальностями на очолюваних ними структурних підрозділах. Приміром, якщо на факультеті фізичної культури, спорту і здоров’я дають змогу поєднувати навчальний та тренувальний процеси то на факультеті української та іноземної філології є нагода побачити світ та отримати два дипломи. Безсумнівно, кожен очільник знайомив не лише з загальною інформацією а й ділився родзинками які притаманні виключно його факультету. Принагідно, окремий блок інформації стосувався і тих, хто хотів би отримати вчений ступінь та стати аспірантом або докторантом закладу. Почуте онаочнювали яскраві відеоролики про кожен з факультетів – згодом їх обіцяють опублікувати окремо.

Разом з тим, фахівці приймальної комісії університету приділили окремий блок для того, аби ознайомити вступників з особливостями вступу до закладів вищої освіти у 2022 році та відповісти на їхні питання, які вони лишали в анкеті вступника чи чаті трансляції. У другій частині заходу відбулося довгоочікуване нагородження переможців конкурсу наукових робіт з історії України імені Ярослава Потапенка «Боротьба за Українську державність: минуле та сучасне». Нагороду отримала учениця Переяславської ЗОШ №1 Сабріна Ревега та її вчителька історії та основ правознавства Валентина Лук’яненко. Поза тим було підведено й підсумки конкурсу в соціальних мережах «Моя Україна» – його переможців було нагороджено призами напередодні.

Хедлайнером дня, на думку як майбутніх вступників так і їх вчителів та батьків, стало проведення вебінару для вступників «Як писати мотиваційний лист?», який знадобиться під час вступу та буде актуальним в умовах викликів сьогодення. Його провела доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри української лінгвістики і методики навчання; доцент кафедри професійної освіти (за сумісництвом) Олена Кулик.

«Станом на момент написання цієї публікації та враховуючи зворотній зв’язок отриманий від вступників можна говорити про те, що експеримент з проведенням Дня відкритих дверей наживо таки вдався – лише за перші години трансляцію уже встигло переглянути більше 2000 вмотивованих майбутніх вступників: приблизно третина глядачів, згідно з проведеним в чаті опитуванням, уже ствердила те, що буде вступати до нашого закладу, ще третина пообіцяла неодмінно подумати над пропозицією. Відтак, з думкою про те, що все вдалося, ми дякуємо технічній команді заходу – інтернет-каналу ProSlav та усім, хто розділив ці дві години разом з нами» – кажуть в університеті.

Додати коментар