WOG, ОККО та БРСМ обмежили продаж пального. На багатьох АЗС його немає

Найбільші мережі АЗС України WOG, ОККО та БРСМ запроваджують тимчасове обмеження на реалізацію нафтопродуктів. Мережі продаватимуть по 10 л пального на добу за наявності картки лояльності чи застосунку.

Про це повідомляє Переяслав.City з посиланням на Forbes.

WOG продаватиме по 10 л на добу приватним клієнтам у разі готівкового розрахунку або оплати банківськими картками і лише за наявності картки лояльності PRIDE. Система PRIDE контролюватиме ліміт автоматично, йдеться у повідомленні мережі у Facebook.

ОККО заправлятиме клієнтів пальним PULLS 95 і PULLS Diesel по 10 л в одне авто. Хто не має карти Fishka – по 5 л. Ліміт встановлюється на одну заправку, а наступну можна провести протягом доби, але не раніше, ніж через дві години.

Непреміальні бензин А-95 та дизельне пальне доступні лише для критичної інфраструктури, ЗСУ, за паливними картками та талонами, повідомила мережа. Обмеження також встановила БРСМ: А95 Euro Plus – 20 л, A95 Bio – 100 л, ДП Euro plus – 50 л, газ – 30 л. Мережа повідомила, що домовилася про доставку пального з країн Європи.

Моніторинг ситуації показує, що пального немає на більшості АЗС не тільки згаданих мереж, а й у цілому.

Дефіцит пального на АЗС буде ліквідовано за тиждень, заявила 29 квітня міністерка економіки Юлія Свириденко. Тимчасовий дефіцит пального на АЗС в окремих регіонах України утворився через удари ворога по паливній інфраструктурі. Зокрема, знищений Кременчуцький нафтопереробний завод, який був основним виробником пального в Україні. Українські оператори мають законтрактовані обсяги нафтопродуктів на території Західної Європи. Уряд вирішує питання їх ввезення на територію України.

Очікується незначне подорожчання нафтопродуктів, зазначила Свириденко. Це пов’язано насамперед з більшою ціною логістики через складні маршрути та використання кількох видів транспорту.

Додати коментар