101-річний український історик перебуває під час війни у Переяславі

28 квітня 2022 року міський голова Вячеслав Саулко відвідав українського історика, колишнього заступника міністра освіти Української РСР, доктора історичних наук та професора Володимира Курила. У віці майже 101 рік ветеран Другої світової війни, киянин вимушено переживає другі військові дії у житті в одному з мікрорайонів міста Переяслава – Proslav.

«Володимир Михайлович є взірцем сумлінної наукової праці, проявив незламність у буремні воєнні роки Другої світової та під час післявоєнної відбудови – велике щастя, що й нині можемо вбирати у себе його мудрість та досвід. Прикро, що на вік таких людей припадає горе вже другої війни, але попри все ми намагаємося всіляко підтримувати їх – завітали з невеликим гостинцем, побажали міцного здоров’я, гарного настрою, благополуччя,  родинного тепла та затишку. Перемога буде з Україною!» – зазначив Вячеслав Володимирович.

Біографічна довідка:

Курило Володимир Михайлович народився 27 липня 1921 року в м. Лебедин Сумської області. Є фахівцем у галузі історії України і педагогічної освіти. Під його керівництвом виконано і захищено 16 кандидатських дисертацій. Автор понад 160 праць, серед яких близько 20 монографій та навчальних посібників.

Ветеран Другої світової війни. Нагороджений 3 орденами і 12 медалями, нагрудними знаками Міністерства освіти і науки України «Петро Могила», «А. С. Макаренко», медаллю Національної академії педагогічних наук України «Ушинський К. Д.».

Додати коментар