Четвер, 25 Квітня 2024

Переяслав

1116 років від першої літописної згадки

Офіційний сайт
Переяславської міської територіальної громади

Menu

Укласти шлюб в Україні можна онлайн: хто і як може розписатися

Як розписатися онлайн під час війни / facebook.com/minjust.official

Кохання сильніше війни. Навіть під час воєнного стану закохані продовжують з’єднувати серця узами шлюбу. Деякі категорії людей можуть зареєструвати шлюб в режимі онлайн або через свою військову частину. Таку можливість мають люди, яких розлучила війна і вони не можуть відвідати ЗАГС. Про це повідомляє Кабінет Міністрів України.

Хто може шлюб онлайн

Укласти шлюб за спрощеною процедурою можуть наступні категорії громадян:

  • військовослужбовці Збройних Сил;
  • співробітники Державної прикордонної служби, Управління державної охорони та іншого утвореного відповідно до Законів України військового формування;
  • співробітники Національної гвардії, Служби безпеки та Служби зовнішньої розвідки;
  • поліцейські;
  • особи рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, Державного бюро розслідувань, Державної кримінально-виконавчої служби;
  • особи начальницького складу Національного антикорупційного бюро, Бюро економічної безпеки;
  • працівники закладу охорони здоров’я.

До такої категорії може належати один або обоє з подружжя. В цьому випадку зареєструвати шлюб можна через військову частину, де служить людина.

Як зареєструвати шлюб онлайн

Наречений або наречена, які належать до однієї з перерахованих вище категорій, подає заяву про укладення шлюбу своєму командиру або керівнику. Командир перевіряє і підписує цю заяву, і потім передає в Рагс, де шлюб зареєструють офіційно.

Заяву має містити такі відомості про обох наречених: ПІБ, дата народження, громадянство. У разі зміни прізвища – відомості про вибране прізвище. Заява одночасно є доказом згоди на шлюб. Також в акті вказують дату і час його складання.

Якщо один або обидва з подружжя відсутні на місці, акт можна скласти онлайн через ZOOM або інші засоби відеозв’язку. В такому випадку їм потрібно зателефонувати з командиром по відеозв’язку і усно назвати потрібні дані.

Джерело

Додати коментар