Безкоштовні онлайн книги, фільми, курси та багато іншого: сервіси, які підтримали українців під час військової агресії рф

Кожен нині підтримує Україну та українців як може – сотні світових брендів заявили про вихід з російського ринку та перераховують значні суми коштів на підтримку ЗСУ чи українців, які, так чи інакше, постраждали від військових дій. А певні застосунки та програми відкривають українцям безкоштовний доступ до своїх сервісів, або ж пропонують знижки на свої послуги.

ProSlav зібрав для вас список онлайн-сервісів, які підтримали нас у цей жорстокий і непростий час, аби ви могли безкоштовно читати, дивитися фільми, стежити за здоров’ям і вивчати іноземні мови.

Yakaboo. 1 березня Yakaboo відкрили безкоштовний доступ до електронних та аудіо-книжок у мобільному додатку. Книжкова платформа спрямувала 3 000 000 гривень на підтримку ЗСУ, фонду «Повернись живим» та на цільові програми територіальної оборони. Крім того, співробітники найбільшого книжкового рітейлера країни активно займаються волонтерством.

Аби скористатися безкоштовним доступом, достатньо завантажити додаток в App Storeабо GooglePlay. Тим, хто вже мав підписку на додаток, в AppStore відмінили оплату, а позаяк Google Play такої можливості немає то підписка коштуватиме лише 2 гривні на місяць.

MEGOGO. Українська компанія MEGOGO відкрила безкоштовний доступ до фільмів, серіалів, мультфільмів та аудіоказок у своєму онлайн-сервісі. Також з 2 березня вони офіційно оголосили про припинення роботи на території росії.

Переглянути весь цей контент можна через сайт сервісу, на смарт-телевізорах, а також на пристроях Android та iOS.

Фоліо. З 3 березня придбати будь-яку книжку цього видавництва можна за 1 гривню. Зробити це можна на сайті , вказавши промокод Book. Повідомляється, що кошти підуть на підтримку ЗСУ.

Відправляти паперові книжки, на жаль, харківське видавництво, поки що, не має змоги. Проте Фоліо нині докладає усіх зусиль, аби якнайскорше відновити повноцінну роботу.

Flo. Застосунок надає безкоштовну преміум-підписку для всіх українок. Це найпопулярніший health-застосунок в App Store, яким щомісяця користуються 34 мільйони людей. Flo досить чітко вираховує дати місячних та овуляції, дозволяє відстежувати 70+ симптомів на різних фазах циклу та підбирає релевантну інформацію залежно від цих критеріїв.

Завантажити додаток можна в App Store або GooglePlay.

Видавництво Старого Лева. Видавництво надало доступ до безкоштовного завантаження електронних книг для дітей. Аби завантажити книгу, потрібно зареєструватися у Спільноті Старого Лева, обрати вподобані видання, натиснувши кнопку «Купити електронну книжку» і завершити оформлення замовлення. Книжка одразу ж стане доступною для завантаження в особистому кабінету.

LingQ. Ресурс пропонує українцям безоплатне користування преміум акаунтом. Задля його активації треба звернутися до служби підтримки. Долучитися до спільноти можна на сайті або завантажити застосунок iOS та Android.

Нагадаємо, що це онлайн-платформа для вивчення іноземних мов. Сервіс також дозволяє завантажувати будь-які цікаві вам статті та відео з інтернету й адаптувати їх до своєї системи вивчення нових слів та фраз.

Preply. Preply також підтримали Україну й український народ – вони відкрили доступ до безкоштовних уроків з вивчення іноземних мов.

Це освітня онлайн-платфотма, яка об’єднує репетиторів та викладачів зі студентами. Аби скористуватися послугою, потрібно заповнити форму на сайті та дочекатися розкладу занять на наступні кілька днів.

Lingokids. «Нам прикро за нинішню ситуацію в Україні та сподіваємось, що з вами та вашою родиною все гаразд. З огляду на те, що відбувається, ми робимо Lingokids Unlimited безкоштовним для всіх у регіоні.

Отже, якщо ваша дитина хоче грати, вона має повний і необмежений доступ до всіх наших заходів, пісень та ігор», – повідомляють Lingokids.

Для активації необхідно написати в чат підтримки з робочого стола та вказати email, на який ви хочете підключити доступ.

Doctor Online. У мобільному застосунку Doctor Online можна отримати безкоштовну консультацію лікарів.

Це мобільний сервіс моніторингу здоров’я, яким користується понад 900 тисяч людей. У підтримці додатку працюють сімейні лікарі, терапевти, педіатри, урологи, кардіологи, дерматологи, ендокринологи, гінекологи та невропатологи.

Додаток можна завантажити на Play Market та App Store.

BetterMe: Health Coaching. Застосунок із підтримки фізичного здоров’я BetterMe: Health Coaching зробили безкоштовним для українців та доповнили вправами для дітей. У новому розділі є руханка для дітей дошкільного віку та школярів. Додаток містить персоналізовані програми тренувань для користувачів будь-якого рівня фізичної підготовки. 

Завантажити застосунок можна на iOS та Android.

Mondly. Це платформа для вивчення мов, яка включає веб-сайт та застосунок з курсами на 33 мовах. Компанія також пропонує уроки віртуальної та доповненої реальності.

Для українців вони пропонують безкоштовний преміум-доступ до всіх курсів. При реєстрації варто вказати українську мову.

Завантажити можна на iOS та Android.

Busuu. «Ми Busuu, і наша мета – розширити можливості спілкування. Ми хочемо переконатися, що наші друзі в Україні матимуть змогу вивчити нову мову, щоб ефективно взаємодіяти з іншими в цей тяжкий час. Тому ми пропонуємо безкоштовне вивчення мов усім українцям, які цього потребують», – повідомляють розробники.

Щоб отримати 90 днів преміум доступу, потрібно перейти за посиланням і зареєструватися.

Vodafone TV, Sweet TV, Kyivstar TV. Відкрили безкоштовний доступ до найпопулярніших українських телеканалів та дитячого, освітнього контенту.

Що там зі зв’язком?

Kyivstar – 250 грн на зв’язок у роумінгу, які можна використовувати протягом місяця, доступ до домашнього інтернету для тих, хто не поповнив рахунок, зв’язок навіть за відсутності грошей на рахунку (телефонуйте оператору на 466 – нададуть).

Vodafone – 1000 хвилин безкоштовно для дзвінків по Україні, 10 ГБ інтернету. Продовження наявного тарифу безкоштовне.

Lifecell – 5 гб та 30 хв безкоштовно по Україні, 1 ГБ та 10 хвилин у роумінгу.

Viber – 60 хвилин дзвінків безкоштовно через сервіс Viber Out.

Skype – безкоштовні дзвінки в Україну з будь-якої платформи.

Airalo – 10$ на українські облікові записи для покупки eSim (доступно не для всіх телефонів, в основному тільки для останніх версій iPhone). Для отримання бонусу 10$ на зв’язок напишіть їм на підтримку, прийде лист-повідомлення на емейл і сума автоматично зарахується.

Джерело: 23-59

Звісно, це не замінить нам мирного неба над головою, але підтримку для нашого народу висловлює далеко не кожен, не говорячи уже про надання безкоштовних послуг. Тож користуйтеся, доки маєте нагоду і пам’ятайте та фіксуйте, хто в тяжкі часи запропонував свою допомогу, а хто зайняв нейтральну позицію.

Додати коментар