Позачергова тридцята сесія Переяславської міської ради VIII скликання: про що говорили та що вирішили

30 березня 2022 року, Переяславська міська рада скликала депутатів  на позачергову тридцяту сесію Переяславської міської ради VIII скликання. Розглядали звіт щодо використання коштів, які надходять на спец-рахунок виконавчого комітету міської ради як благодійні кошти на територіальну оборону; звіт про надходження гуманітарної допомоги та її використання; вносили зміни до Програм та бюджетних рішень Переяславської міської ради – Proslav. 

На початку засідання міський голова Вячеслав Саулко з прикрістю повідомив про те, що ще 3 березня 2022 року в боях під Черніговом загинув наш земляк старший прапорщик Андрій Катков, який віддав своє життя, захищаючи українську землю від натиску російського ворога. Згадавши про всіх захисників, про смерть яких в нашій та сусідній громадах відомо наразі, присутні вшанували їх світлу пам’ять хвилиною мовчання.

ProSlav коротко переповідає головні тези зібрання:

– Сьогодні, 30 березня 2022 року, депутати Переяславської міської ради зібрались на перше очне засідання з початку повномасштабного вторгнення росії на територію України.

– Було заслухано звіт керуючої справами Тетяни Гич щодо використання коштів, які надходять на спец-рахунок виконавчого комітету Переяславської міської ради як благодійні кошти на територіальну оборону та звіт заступниці міського голови Оксани Степаненко про надходження гуманітарної допомоги та її використання їх взяли до відома.

– Депутати міської ради висловили свою пропозицію щодо їх активнішого залучення до роботи управління та співпраці з міською радою, міським головою, виконавчим комітетом та ЗСУ.

Крім цього, депутати наголосили на вже створених робочих групах, які мають скликатись з приводу залучення та розподілення коштів на різноманітні потреби збройних сил.

– Надзвичайною слушністю в умовах військового стану в країні вирізнявся виступ у стінах міської ради військового комісара Андрія Конона. Не називаючи конкретних цифр, він відзначив, що військкомат перевиконав план з мобілізації за рахунок умотивованих та добре підготовлених добровольців.

– Депутати внесли зміни до Програми «Безпечна громада» на 2020-2022 роки і в аспекті придбання та монтажу системи відеоспостереження в населених пунктах громади.

– У ході засідання рішенням міської ради відбулося переведення коштів бюджету (передбачених на реконструкцію площі) у обсязі 5 мільйонів гривень в резервний фонд для оперативного користування ними у зв’язку із ситуацією в країні. У разі залишку коштів їх знову повернуть на реконструкцію площі, вже у мирний час. 

У зв’язку з військовим станом, наша редакція не може публікувати кількість коштів, які було вже виділено та що саме було придбано зі спеціального рахунку.

Додати коментар