Переяславська громада провела в останню путь свого Сина-Героя

Сьогодні мешканці великої Переяславської громади провели в останню путь свого земляка, лікаря від Бога, Героя – Остапа Левчука,  який загинув 16 березня 2022 року в районі села Мощун від рук російського окупанта. Загинув, будучи вірним військовій присязі, з честю і до кінця виконавши свій службовий обов’язок, віддавши за мир в Україні найцінніше – власне життя. Переяславщина розділила важке горе родини.

На церемонію прощання з траурними вінками, квітами та державною символікою прийшли керівники громади, представники військового комісаріату, друзі, знайомі загиблого, колеги, військовослужбовці, представники громадських організацій та просто небайдужі жителі, щоб висловити безмежну вдячність за неоціненний внесок у майбутнє рідної країни та її жителів.

Щирі співчуття рідним та близьким загиблого у зв’язку з трагічною та непоправною втратою висловили міський голова Вячеслав Саулко, військовий комісар, колеги та побратими Остапа Левчука, високо оцінивши патріотичний порив і його по-справжньому чоловічий вибір та запевнивши, що пам’ять про загиблого назавжди залишиться у серцях всіх хто його знав і любив.

Похоронна процесія йшла під стягом України, під прапором, під яким складав Присягу, з яким  ішов спасати життя людей та їх душі від тілесного і душевного болю покійний.

Мирна за своєю суттю людина стала на захист України. Першочергово, свідомо і мужньо він пішов обороняти рідну землю, лікувати тіла і душі побратимів, щоб ми жили у спокої та мирі. Йшов свідомий того, що має боронити свою землю від окупанта. Віримо, що пролита кров наших хлопців не пройде безслідно – ці факти відваги стануть нашою історією, що твориться на шляху до перемоги.

Чин похорону Остапа Левчука здійснили священики українських церков Переяславщини.

Було дотримано військового поховального ритуалу, опісля  мітингу пролунав тризалповий салют.

Віримо, що жертовність Остапа Левчука була недаремною. Перемога буде за нами!

Нехай рідна земля буде нашому захиснику пухом, вічний сон – спокійним.

СПОЧИВАЙ З МИРОМ!

ВІЧНАЯ ПАМ’ЯТЬ ТОБІ, ГЕРОЮ!

Нагадаємо, лікаря Остапа Левчука у зоні бойових дій убив ворожий снайпер. Куля вцілила у голову.

Це сталося в районі селища Мощун 16 березня, приблизно між 14-15 годинами дня, під час евакуації людей з зони обстрілу російськими військами біля Гостомеля – однієї з найгарячіших точок на рубежі захисту столиці України.

Додати коментар