До української армії – на військову службу за контрактом

Одним з нагальних питань реформування Збройних Сил України є перехід до комплектування посад рядового та сержантського складу військовослужбовцями, які проходять військову службу за контрактом. Нині повністю професійні армії мають понад п’ятдесят держав світу.

Важливими мотивами прийому на контрактну службу у Збройних Сил України є:

  1. Гарантоване робоче місце в умовах значного рівня безробіття в країні.

Високе, порівняно з цивільними професіями, грошове забезпечення, яке, до того ж, постійно підвищується. З 1.01.2016 року. грошове забезпечення військовослужбовцям підвищилося і становить від 7000 до 9000 грн. на місяць. Військовослужбовці, які проходять службу в зоні АТО, отримують грошове забезпечення в розмірі від 10300 до 11900 грн. на місяць.

  1. Крім щомісячного грошового забезпечення, виплачується щорічна матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань, матеріальна допомога на оздоровлення (при відбутті у відпустку), щорічна одноразова грошова винагорода за підсумками року.
  2. Безоплатне забезпечення речовим майном.
  3. Можливість заочного навчання під час служби у цивільних навчальних закладах.
  4. Перспектива навчання у військових інститутах з отриманням офіцерського звання.
  5. Безкоштовне медичне забезпечення.
  6. Залишається діючою норма законодавства щодо 25%-оплати за користування житлово-комунальними послугами учасниками бойових дій.
  7. Більш ранній, у порівнянні з цивільним населенням, вихід на пенсію при значно вищому розмірі пенсій; при виході на пенсію з вислугою понад 25 років – довічна 50% знижка по оплаті житлово-комунальних послуг та інші пільги.
  8. Гарантована щорічна відпустка терміном від 30 діб.

На військову службу за контрактом для заміщення посад рядового та сержантського складу можуть зараховуватися громадяни України призовного віку, які мають рівень освіти не нижче базової загальної середньої і не проходили строкової військової служби, військовозобов’язані, які не мають військових звань офіцерського складу.

Крім того, з громадянами віком від 18 до 60 років можливе укладання короткострокового контракту на проходження військової служби до закінчення особливого періоду або оголошення рішення про демобілізацію.

З питань прийому на військову службу за контрактом всі бажаючі можуть звернутись до Переяслав-Хмельницького об’єднаного міського військового комісаріату за адресою: м. Переяслав-Хмельницький  вул. Б.Хмельницького, 84.

Контактний телефон для довідок –  (04567) 5-16-40.

Військовий комісар Переяслав-Хм. ОМВК О.Б. Озірний

 

 

Додати коментар