Викладач з Київщини перемогла на IХ Міжнародному фестивалі педагогічних інновацій

21-22 вересня за організаційного сприяння Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників було проведено очний тур IХ-го Міжнародного фестивалю педагогічних інновацій. Для участі у Фестивалі всього надійшло 316 робіт із 22 областей України, а також Білорусі, Польщі та Сполучених Штатів Америки за номінаціями «Інновації у сфері дошкільної освіти», «Інновації в організації навчально-виховного процесу в загальноосвітньому та позашкільному навчальних закладах», «Інновації в управлінні загальноосвітніми навчальними закладами», «Інновації у неперервному розвитку професійної компетентності педагогічного працівника». Серед надісланих робіт до участі у Фестивалі була подана і розробка викладача ДВНЗ “Переяслав-Хмельницький ДПУ ім.Г.Сковороди” – Любові Лохвицької, заступника декана факультету педагогіки і психології з наукової роботи, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри психології і педагогіки дошкільної освіти (перша номінація).

Відповідно до рішення журі Фестивалю, переможцями визначено 120 учасників. До числа найкращих робіт увійшла і робота Любові Лохвицької, яка була запрошена до участі у другому (очному) етапі Фестивалю (одна із представлених від Київської області). Нагороди переможцям вручав Іван Бех, дійсний член Національної академії педагогічних наук України, доктор психологічних наук, директор Інституту проблем виховання Національної академії педагогічних наук України. Тематика представленої для відбору педагогічної інновації стосувалася питань морального виховання зростаючого покоління. З-поміж усього розмаїття фестивальних робіт три були відзначені особливими нагородами від Всеукраїнської громадської організації «Добро». Серед них інновація і нашого викладача – “Про робочий зошит для старших дошкільників «Крокуємо доріжками добра» (до програми з морального виховання «Скарбниця моралі»): теоретико-методичний аспект”.

Наступного дня (22 вересня) відбулася презентація учасниками своїх напрацювань. Зокрема, у номінації «Інновації у сфері дошкільної освіти» Любов Лохвицька провела наукову студію з теми: «Психолого-педагогічний супровід морального виховання дітей дошкільного віку», матеріали якого викликали значний інтерес присутніх.

Щиро вітаємо Любов Василівну з перемогою, бажаємо міцного здоров’я, творчого натхнення та нових здобутків.

Ольга Науменко

Додати коментар