Про обов’язковість укладення договорів на вивезення твердих побутових відходів в межах Переяславської міської територіальної громади

ПЕРЕЯСЛАВСЬКА МІСЬКА РАДА

ВИКОНАВЧИЙ  КОМІТЕТ

Р І Ш Е Н Н Я

 

від «____» __________________2022 року                    № _______________

 

Про обов’язковість укладення договорів на вивезення

твердих побутових відходів в межах Переяславської

міської територіальної громади

З метою забезпечення виконання Закону України «Про благоустрій населених пунктів» ст. 7, п. 1 ст. 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» відповідно до ст. 1, ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи», керуючись підпунктами 6,7 пункту а ст. 30 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет Переяславської міської ради

ВИРІШИВ:

  1. Довести до відома власників, наймачів, користувачів, у тому числі орендарів, джерел утворення побутових відходів (житлових будинків, підприємств, установ, організацій та земельних ділянок) в межах Переяславської міської територіальної громади про обов’язковість укладення договорів з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення побутових відходів Товариством з обмеженою відповідальністю «Переяслав Буд» та здійснювати оплату таких послуг, відповідно до затверджених тарифів.
  2. Попередити фізичних та юридичних осіб, незалежно від форми власності, які проживають або здійснюють діяльність на території Переяславської міської територіальної громади, що відсутність договору на вивезення твердих побутових відходів є порушенням законів України «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів»,порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів та тягне за собою відповідальність згідно статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
  3. Надавачу послуг з вивезення твердих побутових відходів Товариству з обмеженою відповідальністю «Переяслав Буд» забезпечити облік споживачів послуг з вивезення ТПВ та виявлення осіб, які ухиляються від укладення вищезгаданих договорів з подальшим притягненням останніх до адміністративної відповідальності.
  4. Загальному відділу виконавчого комітету Переяславської міської ради, центру надання адміністративних послуг, управлінню соціального захисту населення Переяславської міської ради, управлінню містобудування архітектури та використання земель виконавчого комітету Переяславської міської ради, відділу капітального будівництва та житлово-комунального господарства Переяславської міської ради при надходженні звернень громадян та юридичних осіб пропонувати заявникам надати підтвердження укладення договору на вивезення твердих побутових відходів.
  5. Організаційно-інформаційному відділу виконавчого комітету Переяславської міської ради та старостам старостинських округів Переяславської міської територіальної громади забезпечити доведення даного рішення до жителів громади та юридичних осіб, які здійснюють свою діяльність на території Переяславської міської територіальної громади шляхом висвітлення на сайті міської ради, в засобах масової інформації та встановлених дошках оголошення в громадських місцях.
  6. Відповідальність за виконання даного рішення покласти на першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Фесенка А.І.

 

Міський голова                                                                        Вячеслав САУЛКО

Рішення виконавчого комітету про обов’язковість укладення договорів

 

Додати коментар