За підсумками 2021 року ДТЕК Київські регіональні електромережі підключив до мереж понад 800 просьюмерів

За підсумками 2021 року загальна кількість приватних сонячних електростанцій, підключених до мереж ДТЕК Київські регіональні електромережі, становить 3162 об’єктів. В минулому році було підключено понад 800 нових просьюмерів*, які виробляють екологічно чисту електроенергію. Збільшивши, таким чином, їхню загальну кількість на 35%.

 Сталий розвиток – пріоритет для інвестицій ДТЕК. ДТЕК Київські регіональні електромережі активно сприяємо підключенню об’єктів зеленої генерації, розвиваючи енергетичну інфраструктуру регіону й забезпечуємо вільний доступ до неї. Запит на підключення домашніх сонячних електростанцій із кожним роком зростає.
 «Ми створюємо максимально прості умови для підключення СЕС у Київській області. Вже зараз активно використовують відновлювані джерела енергії 3,2 тисячі сімей в області. За 2021 рік ми підключили 818 нових просьюмерів. У трійці лідерів серед районів області — Бучанський, Броварський та Бориспільський. Це наш внесок у декарбонізацію української енергетики, збереження довкілля та формування екологічного майбутнього України», — розповів генеральний директор ДТЕК Київські регіональні електромережі Віталій Шайда.
 За даними компанії, загальна чисельність промислової зеленої генерації підключеної до ДТЕК Київські регіональні електромережі налічує 60 об’єктів та 3162 домашніх сонячних електростанцій. Встановлення домашніх сонячних електростанцій та генерація електроенергії допомагає українцям бути більш енергоефективними та отримувати додатковий дохід від виробництва.

Лідер підключення сонячних електростанцій до мереж ДТЕК Київські регіональні електромережі — Бучанський район. Тут до мереж компанії підключено 870 домашніх СЕС. Далі йдуть Броварський та Бориспільський райони. Тут, відповідно, 452 і 392 родин, які перейшли на електроенергію з енергії сонця.

Загалом в Україні за підсумками 2021 року, згідно з даними Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, оператори систем розподілу підключили 14,9 тисячі домашніх сонячних електростанцій. З них – 4,5 тисячі просьюмерів підключили до мереж оператори систем розподілу, що входять до операційного холдингу ДТЕК Мережі. Лідером підключення просьюмерів до мереж в Україні є Дніпропетровська область. Загальна кількість домашніх сонячних електростанцій в країні досягла 44,8 тисяч. 

Всю інформацію про те, як перейти на «зелений тариф» та приєднати домашню сонячну електростанцію, — можна подивитися тут.

 *просьюмер — домогосподарства, які самостійно виробляють собі електроенергію, а надлишок продають. Термін походить від неологізму prosumer = producer (виробник) + consumer (споживач).

Додати коментар