Жителі Переяславської громади відзначили Водохреща (ФОТО)

Щороку, 19 січня, вся Україна святкує велике православне свято – Хрещення Господнє.

Традиційно у цей день вранці прийнято ходити до церкви, а після Богослужіння йти занурюватися у річках та водоймах, які освячуються хрестом і молитвою на спомин про хрещення Ісуса Христа. Саме тому вважається, що з цього часу вода в них стає цілющою і весь рік дарує людям здоров’я та сили, захищає від лиха та сповнює життєвою енергією.

19 січня поблизу ресторанно-розважального комплексу “Любокрай” міста Переяслава відбулося фольклорно-етнографічне свято «Водохрещення Господнє».

До святкового дійства долучилися:  міський голова Вячеслав Саулко, його заступники, секретар ради, депутати міської ради, члени виконавчого комітету, представники установ, підприємств та організацій, жителі  та гості громади.

Із цієї нагоди настоятель Свято-Володимирського храму отець Іван  відправив водосвятний молебен.

У ході заходу усі охочі, і була це переважно молодь, мали змогу зануритися в оcвячену воду Дніпра та  пригоститися гречаною кашею і чаєм з польової кухні, придбати шашлики та посмакувати гарячим глінтвейном. Також бажаючі мали змогу сфотографуватися у спеціально облаштованій фотозоні та набрати у свій посуд свяченої води.

Фольклорно-етнографічне свято «Водохрещення Господнє» підготували і провели працівники відділу культури та туризму, ЦКМ (ведучий – Едуард Нікітін), комунальні та рятувальні служби громади.

Велелюдно було цього дня і біля “Старої Греблі”, і на території музею просто неба, і в селах Переяславської громади, де також проходили обряди водосвяття та масові гуляння.

Додати коментар