Відділ по роботі з дітьми КЗ “Переяславська публічна бібліотека” пропонує познайомитись з cучасними виданнями для слабозорих та незрячих дітей,

Книги шрифтом Брайля – це видання, які незрячі люди можуть читати самостійно з допомогою дотику. Луї Брайль, сам незрячий, 1824 року винайшов систему невізуальної рельєфно-крапкової передачі інформації. І це стало справжньою революцією у навчанні незрячих. Інформація стала доступною для них: не лише для читання, а й для письма людей з глибокими порушеннями зору.Літери, розділові знаки, цифри та спеціальні символи у книгах для незрячих передають різними комбінаціями крапок «брайлівської шестикрапки». Незрячі люди пишуть за системою Брайля, використовуючи спеціальний пристрій та грифель для витискання крапок. Тому змінити обриси та розміри опуклих крапок не можна.
Шановні батьки! Можливо у когось є така потреба, відділ по роботі з дітьми КЗ “Переяславська публічна бібліотека” пропонує познайомитись з cучасними виданнями для слабозорих та незрячих дітей, які є у фонді бібліотеки. Книги – в м’яких палітурках, містять рельєфно-крапковий і плоский шрифт. У фондах відділу є книга – трилогія С. Процюка “Аргонавти”.
Трилогію про кохання Марійки і Костика полюбило безліч школярів — причому не лише дівчаток. Наповнена психологічними тонкощами й деталями, вона передає зародження, розвиток і зміцнення юного кохання хлопця та дівчини. Марійка і Костик проходять разом через різні випробування: заздрощі однолітків, лікарню, власні хитання почуттів. Окрім захопливого психологічного сюжету, трилогію Степана Процюка можна сприймати як художній підручник зі зміцнення і гарту почуттів юних закоханих.

Додати коментар