На центральній площі міста відбувся фольклорно-етнографічний фестиваль «Різдвяна зоря» (ФОТО)

В Україні продовжуються новорічні та різдвяні свята. Традиційно, 12 днів після Різдва Христового називають Святками і триватимуть вони аж до Водохреща 19 січня.

Вечір 13 січня, напередодні  Старого Нового року, називають Щедрий вечір. Українці цього дня також відзначають Маланки та Василів вечір. У народній традиції свята Маланки та Василя об’єдналися у Щедрий вечір. Тобто, 13 січня ми відзначаємо: Василів вечір, свято Маланки та Щедрий вечір.

13 січня відділом культури і туризму міської ради та працівниками Центру культури і мистецтв на центральній площі міста проведено фольклорно-етнографічне свято «Різдвяна зоря». Господарі приймали когорти щедрувальників, якими були художні колективи громади. Свої щедрівки і колядки глядачам свята дарували: дует «Фреш», колективи «Чорнобривці» (керівник – Михайло Бобик), «Чебреці» (Михайло Мина), «Вербиченька» (Наталія Александрова), «Мальви» (Володимир Петриченко), «Червона калина» (Василь Заболотний), театральний колектив (Людмила Леляк) та творча юнь ЦКМ. Всі колективи отримали, як годиться, солодкі подарунки, а присутні мали можливість поласувати запашним глінтвейном та зажареним шашличком. По закінченні свята глядачі не поспішали розходитися, а ще довго спілкувалися та пританцьовували під запальні українські ритми.

Додати коментар