Відбувся легкоатлетичний крос, присвячений Дню працівників фізичної культури

14 вересня на стадіоні Переяслав-Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди відбувся легкоатлетичний крос, присвячений Дню працівників фізичної культури та вшануванню пам’яті викладача вишу, майстра спорту СРСР із п’ятиборства Миколи Тихоновича Данилка. Кросовий біг –  найдоступніший вид легкої атлетики, який  користується популярністю серед молоді та людей старшого віку, одне з найбільш поширених легкоатлетичних змагань. Біг проводиться на відкритому повітрі, тож свіжий подих молодої зелені й неперервна зміна вражень сприятливо діють на нервову систему, підвищують тонус організму.     

 Боротьба учасників за перемогу розгорнулася за активної підтримки вболівальників. Це зробило змагання цікавим та захоплюючим видовищем. 

За традицією, ці змагання проводяться силами факультету фізичного виховання, але на бігові доріжки для участі в легкоатлетичному кросі виходять студенти з усіх факультетів університету. Цього року в легкоатлетичному кросі взяли участь 94 спортсмени

З вітальним словом до учасників змагань звернувся проректор з НПР Валерій Троценко, який побажав учасникам вдалих стартів і перемог.  На параді відкрит­тя змагань декан факультету фізичного виховання  Віктор Куйбіда, зазначив:

— У нашому університеті є добра традиція — різ­номанітними змаганнями вшановувати пам’ять викла­дачів вишу, які своєю невтомною працею долучились до становлення закладу, його традицій. Упродовж 10 років Микола Данилко ставав переможцем на світових першо­стях чемпіонатів Європи та займав призові місця у ба­гатоборстві. По завершенні спортивної кар’єри Микола Тихонович перейшов на викладацьку роботу. Свого часу він був заступником завідувача кафедри фізичного вихо­вання, очолював цю кафедру, тривалий час працював де­каном факультету фізичного виховання нашого вищого навчального закладу. Але, сьогодні, на жаль, його нема з нами, і сьогоднішні змагання з бігу ми присвячуємо його світлій пам’яті.

Після підняття прапору України та виконання Гімну розпочалися змагання. Дівчата мали подолати дистанцію 500 ме­трів, юнаки — 1000. За регламентом, студенти факультету фізичного виховання змагалися окремо.

Найкращий результат серед дівчат факультету фізичного виховання                (1 хв. 41 сек.) показала Наталія Кондратюк. Друге місце посіла Анна Клітенко з результатом 1 хв. 41,8 сек. і замкнула трійку лідерів Діана Чечко з результатом 1 хв. 43,0 сек.  Серед юнаків факультету фізичного виховання на дистанції 1000 м найкращий результат – 3 хв.12, 2 сек. Євген Сич. Друге місце посів Владислав Курята (3 хв. 14, 0 сек). На третьому місці – Владислав Верна з результатом 3 хв. 17, 0 сек. 

У змаганнях з  легкоатлетичного кросу серед дівчат неспортивного профілю перемогла студентка фінансово-гуманітарного факультету Наталія Устенко з результатом 1 хв. 42, 0 сек. Другою фінішувала Анна Дем’янчук, студентка педагогічного факультету (1 хв.44, 8 сек.), третьою –  студентка цього ж факультету Тетяна Бовсунівська, з результатом 1 хв. 48, 0 сек.  Серед юнаків упевнено переміг студент історичного факультету Борис Данилюк, результат якого 2 хв. 58, 5 сек. На другій сходинці опинився у студент природничо-технологічного факультету Валентин Сацик (3 хв. 07 сек.) і на третій – Дмитро Пудиш, студент історичного факультету з результатом 3 хв. 07, 4 сек.

За результатами командного заліку серед груп перше місце посіла група історичного факультету І-21, друге – природничо-технологічного факультету ТН-1, третє – група ПО-11 (педагогічний факультет).

         У підсумку місця серед факультетів такі:

1 місце – педагогічний факультет;

2 місце – природничо-технологічний факультет;

3 місце – філологічний факультет.

Спонсором змагань виступив профспілковий комітет університету.

Усі переможці та призери отримали грамоти і грошові винагороди. Вітаємо переможців та призерів змагань, бажаємо успіхів у навчанні та нових перемог на спортивній ниві.

 Ольга Науменко,

фахівець соціально-гуманітарного відділу

 

Додати коментар