Де має бути пам’ятник Михайлу Сікорському: думка переяславців

Протягом декількох останніх місяців точиться дискусія щодо місця встановлення пам’ятника Михайлу Сікорському – історику, культурологу, свого часу директору Заповідника в Переяславі. (Чи бути просвітницькому центру та пам’ятнику Сікорському на Шевченка 3? Думки вкотре розділились)

Під час останніх грудневих засідань комісії з питань відзначення 100-річчя від дня народження музейника, яка безпосередньо вирішує, де повинен бути розміщений пам’ятник, дехто з членів наполегливо переконували, що ідеальне місце – територія на розі вулиць Шевченка та Гімназійної. У подальшому з ймовірним знесенням будівлі Просвітницького центру, яким опікується та живе краєзнавець Микола Богатир. Мовляв, кращого місця не знайти.

А ще частина вважає доцільним місце у сквері поміж двома музеями – Заповіту та трипільської культури. Та чи врахували при цьому думку пересічних переяславців?

Цього разу, наша команда у цьому вирішила їм допомогти, запитавши про те, чи знають у місті Михайла Сікорського; про те, чи доцільно наразі встановлювати пам’ятник видатному музейнику та найголовніше – де, на думку і молодих, і старших, він має бути. Що з того вийшло – дивіться далі.

Додати коментар