Подарунок у «Сад Пам’яті»

 Подарунок у «Сад Пам’яті» (ЗОШ І-ІІІ ст. №1) вкотре зробив житель міста Києва Олександр Сочка. Уже три роки підряд він виділяє свої власні кошти на фруктові саджанці, які доповнюють ряди дерев у незвичайному саду, висадженому у 2012 році в пам’ять про жертв нацизму Переяславщини.  Цей проєкт був ініційований відділенням ГО «Міжнародний фонд «Взаєморозуміння і толерантність» та клубом «Пам’ять серця» (керівник Анелія Ковальська). Йшли роки і в саду підростали нові дерева. Їх садили в’язні концтаборів, примусові працівники (остарбайтери), народжені в неволі, діти війни разом з учнями школи, студентами, з німецькими партнерами та молоддю інших держав.

         Педагоги та учні школи під керівництвом директора Валентини Дем’яненко постійно доглядають за садом. А головним волонтером-садоводом, відомим у місті Василем Потупою, ведуться роботи, надаються консультації по догляду за садом. Його часто можна побачити на території саду за роботою.

        Напередодні Дня Святого Миколая від Олександра Сочки надійшло три тисячі гривень на інвентар для саду, який був дуже потрібний. Його відразу  закупили.

       Дякуємо тобі, Олександре! Нехай всі мрії та задуми  збуваються у твоєму житті! Ти справжній благодійник-волонтер «Саду Пам’яті» в місті Переяславі!

Додати коментар