«Твій молодіжний центр»: про що говорили на круглому столі щодо молодіжної політики в Переяславській громаді

Минулої п’ятниці у прямому етері на youtube-каналі «proSLAV – у серці Переяслава» (https://youtu.be/D87mUl4vGZI) проходило засідання круглого столу «Молодіжна політика в Переяславській громаді. Перспективи та стратегія реалізації. Створення молодіжного центру». Обговорювали актуальні проблеми молодіжної політики в Переяславській громаді та концепції створення молодіжного простору. Круглий стіл відбувався в конференц-залі імені Василя Сухомлинського Університету Григорія Сковороди Переяславі.

Серед інших до заходу наживо або у онлайн-форматі на платформі Zoom долучилися представники Міністерства молоді та спорту України в особі директорки Департаменту молодіжної політики Ірини Беляєвої, Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) в особі менеджерки з напряму молодіжних центрів Марини Зінковської, агенції сталого розвитку «Хмарочос», очільник Переяславської громади Вячеслав Саулко та відповідальні заступники та керівники відділів міської ради, керівник Управління молоді та спорту Київської обласної адміністрації Сергій Тимофеєв та керівниця відділу молодіжної політики та національно-патріотичного виховання вищезгаданого Управління Світлана Назарук, помічниця народного депутата України Олександра Федієнка Олена Новікова, депутати Київської обласної ради Тарас Костін та Наталія Онопрієнко-Капустіна, депутат Бориспільської районної ради Юрій Бобровнік та інші. Модерував зібрання керівник соціально-гуманітарного відділу Університету Григорія Сковороди в Переяславі, депутат міської ради та рушій створення молодіжного центру в нашому місті Андрій Іващенко. У другій частині зустрічі він презентував проєкт майбутнього молодіжного центру «Zustrich», щиро говорив про його мету, місію та завдання, відверто ділився здобутками та проблемами. «Ми ставимо на меті створення інноваційного відкритого простору вільних можливостей для освіти, самореалізації, змістовного дозвілля, розвитку та соціального становлення молоді. Планується забезпечити комфортні умови для дозвілля, спілкування, освіти, самовираження та самореалізації молоді, активізації її участі у прийнятті рішень у громаді» – зазначив промовець.

Бажаними гостями та учасниками зустрічі були представники ініціативної групи зі створення молодіжного центру у межах програми «Мріємо та діємо», лідери думок з числа учнівської та студентської молоді громади, представники молодіжних громадських організацій. Саме вони задавали магістральні шляхи та вектори роботи зібрання, цікавилися станом предметних справ у громаді. Кожен з промовців висловив підтримку пропозиціям молодих людей, наголосив на важливості їх задумів. Серед висловлених пропозицій скейтпарк, молодіжне радіо, фонтан та багато іншого.

Усі перипетії засідання круглого столу у записі зустрічі:

Додати коментар