Переяславець Володимир Гетьман виграв альтернативний чемпіонат світу з пауерліфтингу

Напередодні професійного свята Дня Збройних сил України службовці Міжнародного центру підготовки підрозділів Національної гвардії, що в селі Старе Бориспільського району, вибороли призові місця на чемпіонаті світу GPC (GUPU) з пауерліфтингу та окремих вправ. Змагання відбулися 27-28 листопада в Одесі.

Поміж трьох представників команди навчального центру виступав і переяславець, 26-річний Володимир Гетьман, інструктор з фізичної підготовки і спорту. У травні цього року він став чемпіоном України у ваговій категорії до 82 кг в цьому виді спорту.

– У чемпіонаті світу брали участь близько 150 учасників з України, Молдови, Швеції та Естонії, суперництво було досить серйозним, тож наші досягнення, як команди, так і мої особисті, – це вагомий успіх, – розповів Володимир Переяслав.City.

 – Тим більше, що на цих змаганнях я вперше виступав у новій для себе ваговій категорії – до 90 кг. І в особистому заліку здобув перемогу – у жимі лежачи підняв штангу вагою 177,5 кг!

Керівник нашої команди чемпіон світу з пауерліфтингу підполковник Сергій Шепель у ваговій категорії до 110 кг у жимі лежачи підняв 200 кг, а Олександр Шепель в екстремальному жимі штанги вагою 100 кг виконав 31 повторення. Таким чином серед усіх атлетів на турнірі ми посіли друге місце в абсолютній першості.

Ці змагання проводилися під егідою альтернативної спортивної спільноти – громадської організації GPC (Глобального союзу пауерліфтингу в Україні), якою управляють спортсмени.

Планую надалі потрапити в команду професійної Національної федерації з пауерліфтингу України. Все ж таки в них є державна фінансова підтримка, що для спортсменів важливо, організація турнірів і престижність змагань теж відповідна. Сподіваюся, що мої перемоги й інші спортивні досягнення у цьому будуть вагомим аргументом. А ще я зараз навчаюся на другому курсі Університету Григорія Сковороди на факультеті фізпідготовки, думаю, це теж важливо.

Джерело

Додати коментар