А ви любите мандрувати?

Одним з осередків розвитку туризму  є міська станція юних туристів, яку очолює директор  Анатолій Близнюк. Станція туристів – складова система позашкільної освіти, що дає знання, формуючи вміння та навички за інтересами, забезпечує потреби особистості у творчій самореалізації та інтелектуальний, духовний і фізичний розвиток, підготовку до активної професійної та громадської діяльності, створює умови для соціального захисту та організації змістовного дозвілля відповідно до здібностей, обдарувань та стану здоров’я. . Заняття туризмом зміцнюють здоров’я дитини: перебуваючи на  заняттях діти відволікаються від комп’ютера , перегляду телевізора, перебування у закритих приміщеннях.

У процесі занять на природі діти краще засвоюють матеріал, у них покращується пам’ять, загострюється увага, розширюється кругозір Керівники гуртків СЮТур  нашої громади  застосовують різні форми роботи з дітьми: походи вихідного дня, багатоденні походи, спортивні змагання.

У листопаді, гуртківці станції юних туристів разом зі своїми керівниками вирушили у подорож вихідного дня, щоб дізнатися багато цікавого. Перед початком подорожі  методист  Інна Ярема ознайомила вихованців з особливостями організації та проведення подорожей вихідного дня, з технікою безпеки під час подорожі  та провела практичне заняття, як правильно спакувати рюкзак з необхідним спорядженням. Вдягнувши рюкзаки, вирушили в дорогу.

 Метою мандрівки було навчити  учасників освітнього процесу як із дотриманням правил безпеки облаштовувати місце бівуаку, розпалювати вогнище, готувати страви у похідних умовах та долати природні перешкоди за допомогою туристського спорядження.

 Дуже цікавим та змістовним був майстер – клас від керівника гуртків Оксани Палатної з в’язання основних туристських вузлів, які найчастіше застосовуються під час подолання природних перешкод. Після навчально-тренувальних  занять, пройшовши певні випробування для засвоєння даних тем, гуртківці смакували смачними стравами, приготованими власноруч на вогнищі.

Повертаючись із подорожі, вихованці були в чудовому настрої від спілкування з друзями та природою, навперебій ділились своїми враженнями про побачене та почуте протягом всього дня.

Рано чи пізно будь-яка людина втомлюється від роботи, повсякденних обов’язків, міського гамору, від усього того, що зветься цивілізацією. Бажаєте відпочити, набратися  нових сил та вражень? Станьте туристом: візьміть рюкзак, взуйте зручне взуття  і – вперед на природу. Туристом може стати кожен бажаючий, незалежно від віку та стану здоров’я, треба лише  розрахувати  власні сили!!!!!

Центр професійного розвитку педагогічних працівників

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Додати коментар