Відбувся щорічний фестиваль творчості дітей з особливими потребами «Повір у себе»

2 грудня, напередодні Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями, в БХТДЮМ відбувся щорічний фестиваль творчості дітей з особливими потребами «Повір у себе». Його організували та провели працівники Центру соціальних служб Переяславської міської ради та Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді. Цьогоріч у фестивалі взяли участь понад 30 юних переяславців.

Вітаючи учасників фестивалю та їхніх батьків з відкриттям фестивалю, директор Центру Юлія Лялька зазначила, що діти з особливими потребами є найвразливішою категорією. Виховання їх потребує особливого підходу і методик. Тому метою фестивалю «Повір у себе» є, в першу чергу, розвиток, підтримка творчих здібностей дітей та молоді з функціональними обмеженнями, самоствердження та реалізація їхніх талантів, сприяння інтеграції в суспільство, а також привернення уваги громадськості до проблем дітей та молоді з особливими потребами. Вона щиро побажала кожному віри у свої сили, впевненості, успіхів у навчанні, натхнення, творчого потенціалу, міцного здоров’я. Привітала талановиту малечу і заступник міського голови Оксана Степаненко.

У фойє Будинку художньої творчості присутні мали змогу оглянути виставку творчих робіт учасників фестивалю, де були широко представлені такі жанри прикладного мистецтва, як живопис, бісероплетіння, вишивка стрічками та бісером, які виконали Марта Лис, Людмила Лаштаєва,  Анастасія Левченко, Ангеліна Хлізова, Анна Кучер.

Улюблені малечею персонажі мультфільмів Сімка (Анна Наконечна) та Нолик (Тетяна Ковшун) своїми дотепними жартами зуміли створили дітям святковий настрій та гралися з малечею. Вихованки студії “Фантазія” виконали для присутніх хореографічну композицію.

По завершенню святкової зустрічі всі учасники фестивалю отримали у подарунок набори солодощів та між ними було розіграно лотарею. А насамкінець до присутніх у залі завітав велетенський Білий Ведмідь, якому щиро зраділа щебетлива дітвора.

Працівники Центру та БХТДЮМ прагнули оточити дітей турботою і любов’ю, зробити їхнє життя насиченнішим радісними подіями, а надихаючий приклад юних дарувань є для кожного з нас хорошим стимулом до життєвої цілеспрямованості і рішучості, яких так часто нам бракує.

 

 

Додати коментар