3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю

Щороку 3 грудня Україна, як і весь світ, відзначає Міжнародний день людей з обмеженими можливостями. Цим прогресивне людство засвідчує , що громадяни з обмеженими фізичними можливостями потребують особливої уваги. Що для них мають бути створені такі умови, які дадуть змогу відчувати себе рівними серед рівних. Адже саме ставлення до інвалідів визначає ступінь цивілізованості суспільства.

На превеликий жаль, кількість людей з обмеженими фізичними можливостями з кожним роком зростає… Ці люди, як ніхто, потребують нашої уваги і допомоги. І не тільки держава має дбати про цих людей: кожен з нас має глибоко усвідомлювати наскільки важлива наша підтримка інваліду.

У цій справі існує ще чимало проблем, які нам треба вирішувати спільними зусиллями,  робити все, щоб інвалідам, яких обійшла доля, було затишно жити в суспільстві. Відзначення Міжнародного дня інвалідів – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед інвалідами, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. На щастя, поряд з ними є ті, хто хоче допомогти, і  хто допомагає.

Переймаючись буденними проблемами ми повинні замислитися над непростою долею людей з вадами здоров’я і не тільки у день 3 грудня, а й протягом цілого року не забувати про те, що поруч з нами живуть ті, які потребують особливої допомоги і уваги.

 

Додати коментар