Переяславського держлісгоспу таки не буде. Приєднують до Бориспільського

Ще у березні цього року Переяслав.City писав про те, що переяславському держлісгоспу загрожує зникнення. Тоді в інтерв’ю директор Державного підприємства «Переяслав-Хмельницьке лісове господарство» Борис Даниленко висловлював стурбованість цілком реальною загрозою ліквідації його організації внаслідок утілюваних Державним агентством лісових ресурсів України заходів з укрупнення лісгоспів.

І це побоювання не виявилося безпідставним: 21 жовтня вийшов наказ Держагентства за №679 «Про припинення Державного підприємства «Переяслав-Хмельницьке лісове господарство» та затвердження складу комісії з припинення» (сьогодні цей наказ держлісгосп розмістив і на своєму офіційному сайті). Відповідно до наказу, переяславський держлісгосп припиняє діяльність шляхом реорганізації, а саме – приєднанням до ДП «Бориспільський лісгосп». Терміном припинення визначено 31 січня 2022 року. Кожен працівник, а це більше сотні осіб, уже попереджений про можливе звільнення.

Попри ці майбутні зміни, підприємство й надалі працює у звичному режимі, найближчим часом, зокрема, планує організувати реалізацію новорічних ялинок.

 Нагадаємо, що Державне лісове господарство на Переяславщині веде діяльність з 1936 року. Має п’ять лісництв: Переяславське, Студениківське, Стовп’язьке, Помоклівське та Березанське. Господарює на понад 16 тис. гектарів.

Додати коментар