Освіта у “червоній” зоні: канікули чи дистанційне навчання?

На позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27 жовтня начальник відділу освіти Переяславської міської ради Петро ЯРМОЛЕНКО повідомив, що до відділу надійшов лист-рекомендації Міністерства освіти і науки України “Щодо ускладнення епідеміологічної ситуації”, згідно якого задля зменшення соціальних контактів та стримання поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19 Міністерство рекомендує запровадити дистанційне навчання в закладах освіти. Ця рекомендація стосується усіх, крім дошкільних навчальних закладів.

Отже, 1-11 класи навчальних закладів Переяславської громади переходять на дистанційну форму навчання з 1 до 7 листопада цього року включно. У тому разі, якщо у всіх працівників закладу до кінця цього періоду будуть наявні негативний ПЛР-тест, чи експрес-тест на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2 (за 72 години до відвідування закладу), чи документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації (міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19, зелені сертифікати) з 8 листопада відновлять очну форму роботи та навчання дітей у такому закладі.

До слова, на дистанційному навчанні з наступного понеділка перебуватимуть учні 1-11 класів навчальних закладів ТашанськоїСтудениківської та Циблівської громад. У Дівичківській громаді вирішили продовжити канікули ще на тиждень.

Станом на 29 жовтня 2021 року до «червоного» рівня епідемічної небезпеки віднесено вісім областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська та Херсонська.

З 30 жовтня «червоний» рівень установлений на територіях ще семи областей: Житомирська, Івано-Франківської, Київської, Луганської, Львівської, Хмельницької та Чернігівської.
У Державній службі якості освіти цими днями зазначили, що форма організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти визначається з огляду на два чинники: рівень епідемічної небезпеки в області та наявність COVID-сертифікатів у працівників закладу освіти.

Додати коментар