У Переяславі відбулося виїзне засідання комітету Верховної Ради

У середу, 20 жовтня, у Переяславі провели виїзне засідання Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики до Національного історико-етнографічного заповідника “Переяслав”.

Серед учасників були власне члени Комітету та народні депутати України, представники Міністерства культури та інформаційної політики, Фонду державного майна України. Також прибули представники місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, зокрема голова Переяславської міської територіальної громади Вячеслав САУЛКО. Серед інших запрошених були представники Громадської ради при Комітеті з питань гуманітарної та інформаційної політики, представники громадських організацій Переяславської громади.

На початку візиту делегація відвідала Музей народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини Національного історико-етнографічного заповідника “Переяслав”, де ознайомилися зі станом утримання об’єктів цього Музею, який є однією з кращих локацій у Київській області для розвитку туризму.

Далі відвідали комплекс пам’яток Вознесенського монастиря, де дзвіниця разом із собором є, без перебільшення, пам’яткою національного значення; оглянули майно та землі колишнього військового містечка.

Біля цих об’єктів гості цікавилися їхнім станом та заслухали інформацію про заходи, які здійснені для приведення об’єктів у належний стан.

Завершилася зустріч у приміщенні фондів НІЕЗ “Переяслав”, де ознайомилися з придбаним у 2018 році об’єктом для розміщення фондів Заповідника. Далі завершили засідання Комітету, обговорили та підвели підсумки цього виїзного засідання.

Відтак, присутні представники Комітету відзначили досить належний стан утримання об’єктів Заповідника, відмінне виконання роботи працівниками та генеральним директором, окреслили подальші кроки щодо сприяння в реконструкції комплексу пам’яток Вознесеньського монастиря та надали рекомендації для подальших дій і співпраці між керівництвом Заповідника, органами влади та меценатами.

Додати коментар