Переяслав-Хмельницький відзначив свій ювілей

16 вересня, одне з найдавніших в Україні міст Переяслав-Хмельницький святкує свій ювілей — 1110 років від першої літописної згадки та 74 річницю визволення від німецько-фашистських загарбників у ІІ Світовій війні.

DSCN6999З самого ранку чудового сонячного дня головні події святкової програми розгорнулися на просторій центральній площі ім. Б. Хмельницького та в парках, що примикають до неї. Привітати громаду з історичними датами завітали голова Київської ОДА Олександр Горган та перший заступник голови Київської облради Володимир Майбоженко. Також на святкування прибули делегація з міста-побратима Мцхета (Грузія) та представникиDSCN7021 підшефного військового корабля “Переяслав”, що базується в Очакові Миколаївської області.

Розпочалися урочистості з молебну на площі, який провела група священиків УПЦ КП на чолі з благочинним Іваном Бобітком. Далі поважні гості, міський голова Тарас Костін, голова Переясав-Хмельницької РДА Андрій Пряхін, голова райради Петро Качкалда та багато жителів міста поклали квіти до братської могили.

— Сьогодні на Київщині багато громад відзначають подібним чином свої родинні свята і мені було немало запрошень, — зазначив у своєму привітанні Олександр Горган. — Я однозначно, без будь-якого сумніву вирішив їхати саме до Переяслава.

СDSCN7051казав, що закохався в це місто, ще коли в минулому брав участь у міжнародних змаганнях з тріатлону “Словянська хвиля”, що традиційно проводяться тут. Дуже високо відгукнувся про діяльність Тараса Костіна на його посаді, і навіть подякував переяславців за вірний вибір очільника міста. Як подарунок від Київської ОДА Переяслав-Хмельницький отримав “острівець безпеки” на центральній вулиці міста, також Олександр Любомирович фінансуватиме подорож та перебування юної співачки Каті Гігійчук на міжнародний пісенний конкурс, який відбудеться восени цього року в місті Баку (Азербайжан).

В ході урочистостей Валодимир Майбоженко, керівники району, Тарас Костін вручили багато різноманітних нагород. Їх отримали учасники АТО, працівники різних підприємств, організацій, установ. Особливе вшанування було новим почесним громадянам міста. Ними стали ветеран спорту Віталій Ткачук, колишній начальник міліції Вітольд Снопкевич та викладач дитячої музикальної школи Ігор Гаврилюк.

Міськрайонна газета “Вісник Переяславщини”

Додати коментар