Урочиста частина продовжила святкування Дня міста

Урочистостями на центральній площі Переяслава продовжилася святкова програма відзначення Дня міста.

Традиційно ця частина розпочалася із виконання  Державного Гімна України. Наживо  його виконала Вікторія Якубовська.  

Хлібом-сіллю зустріли гостей міста – народного депутата Анну Скороход, голову Бориспільської РДА Руслана Дяченко, секретаря Ірпінської міської ради Анжелу Макеєву та радницю Ірпінського міського голови з питань міжнародного співробітництва Оксану Сулиму.

Від вдячних нащадків до Братської могили ліцеїсти ліцею «Патріот» поклали корзини квітів.

Першими привітати жителів Переяслава на сцену вийшли найменші жителі міста – вихованці ЗДО №10 «Любавонька».

Потому міський голова Вячеслав Саулко звернувся до присутніх із вітальним словом: «У житті нашого славного Переяслав є багато яскравих сторінок, з ним пов’язані імена відомих діячів, вчених, митців, письменників, спортсменів, лікарів.

Усі досягнення, якими багате місто й наша громада, складаються з вашої щоденної праці, знань і талантів, дорогі земляки! Дякую всім вам за небайдужість до долі рідного міста, тим, хто словом і ділом змінює кожен день життя на краще. І представникам старшого покоління – мудримнаставникам,  і молоді з її енергією і бажанням будувати і розвивати громаду. Я вірю у вашу активну громадянську позицію і впевнений, що ваша творча уява, натхнення, сміливість, розум – гарантія розвитку і процвітання нашого славного Переяслава.

У цей день висловлюю велику подяку нашим комунальним підприємствам, які продовжують працювати на належному рівні і безперебійно надають комунальні послуги.

Дякую медичним працівникам, які в період карантину відважно продовжують нести варту по захисту здоров’я  мешканців громади.

Вдячність і освітянам, які навчають і виховуютьмайбутнє нашого міста і країни.

Дякую працівникам всіх підприємств, установ і організацій, які забезпечують життєдіяльність та економічний розвиток Переяславської громади.

Щира подяка також керівникам, меценатам і жителям громади, які в період пандемії, фінансово та матеріально підтримали наших медичних працівників.

Багато роблять і підприємці, які не лише впорядковують території навколо своїх закладів, а й допомагають в благоустрої міста. Це підтверджує, що ми одна громада, яка любить свій спільний дім ім’я якому – Переяслав.

Дякую кожному з вас, шановні мої земляки, за всі добрі справи, наміри та починання, спрямовані на розвиток та благоустрій міста, покращення добробуту його жителів.

 Нехай нас завжди об’єднує любов і небайдужість до рідного Переяслава, адже саме спільнимизусиллями кожного дня, кожного року ми маємо творити місто заради майбутнього наших дітей та з поваги до наших батьків. 

Від щирого серця вітаю всіх переяславців з днем міста! Від усієї душі зичу місту динамічного розвитку і процвітання. Усім мешканцям нашого славетного краю бажаю міцного здоров’я, любові, достатку, сімейного тепла, щасливої долі й Божого благословення!»

Лунали слова вітання і від сусідніх міст-побратимів. Ведучі урочистостей – Едуард Нікітін та Влада Черненко зачитали вітальні адреси від голови КОДА Василя Володіна, керівника Мальтійського центру сервісної допомоги людям похилого віку Олівера Брауна та керівництва Вілейського райвиконкому.

Гордістю міста є, безперечно, його люди. Тож традиційно цього дня кращі з кращих отримали свої нагороди від Київської обласної ради та міської ради. Пісенні вітання зі сцени всім присутнім дарували  Лідія Ющишина, дует Lyach/Petrova та  вихованці Будинку художньої творчості “Джерело”.

Додати коментар