Декілька вулиць Переяслава збираються передати у державну власність

На останньому сесійному засіданні Переяславської міської ради одноголосно підтримали питання щодо передачі комунальної власності Переяславської міської територіальної громади в державну власність, до сфери управління Державного агентства автомобільних доріг України, на баланс Служби автомобільних доріг у Київській області ділянки проїзної частини автомобільної дороги місцевого значення, що сполучає автошлях територіального значення Т1032 з автошляхом національного значення Н 08 (Бориспіль-Кременчук-Дніпро-Запоріжжя-Пологи-Маріуполь),  протяжністю 4,55 км, яка знаходиться у межах Переяслава. 

На передсесійному засіданні перший заступник міського голови Анатолій Фесенко пояснив важливість прийняття цього рішення: 

“15 вересня відбулася зустріч міського голови з керівництвом Служби автомобільних доріг Київської області. Це перший етап. Ми отримали попередню згоду про прийняття відрізку дороги від села Чирське, далі по вулиці Новокиївське шосе, з розв’язкою біля танку, і по Золотоніському шосе до місця, де зараз проходить реконструкція дороги (до 54 км шляху Н 08, – ред). Якщо все вдасться, то цей відрізок дороги не доведеться ремонтуватувати чи прибирати в осінньо-зимовий період за кошт громади. Усі роботи виконуватиме вищевказана Служба. Про це місто мріяло ще у 2000-х, але тоді дійти згоди так і не вдалося”.

У Яготині свого часу про це вдалося домовитися: фактично всі центральні вулиці передали Службі автомобільних доріг Київської області, і це зумовило економію коштів міста. 

Додати коментар