Вакцинація: за тиждень щеплення отримали 1174 особи

Від початку масової вакцинації населення проти COVID-19, з 24 липня, медиками Переяславського центру первинної медико-санітарної допомоги вакциновано 8735 осіб.

Із 9 по 15 вересня включно вакциновано 1174 особи. З них – 166 освітян. Про це Переяслав.City повідомила директорка закладу Наталія Царенок.

Наразі щеплення проводять знову чотирма вакцинами. Зокрема, упродовж тижня Модерною – 405, Пфайзером – 372, Коронаваком – 367, АстраЗенекою – 30 людей.

Вакцинація проти COVID-19 є добровільною. Охочих приймають у стаціонарних пунктах щеплень, у центрі масової вакцинації в Переяславі та під час виїздів на замовлення в організовані колективи і до маломобільного населення з понеділка по суботу, неділя – вихідний.

Водночас у МОЗ наголошують, що перевагою вакцинації є не тільки додатковий захист здоров’я і життя в період епідемії, а ще й певні поведінкові преференції під час карантину.

***

На ранок 16 вересня в Переяславській лікарні перебувало 56 хворих на COVID-19, під наглядом лікарів «первинки» Переяславської та Циблівської громад – 66 пацієнтів із цим діагнозом. Тиждень тому було відповідно 37 та 40 таких хворих.

Додати коментар