Визначився переможець конкурсу на посаду генерального директора НІЕЗ «Переяслав»

Історія з призначенням нового керівника НІЕЗ «Переяслав» дійшла фіналу. Сьогодні, 7 вересня, у Міністерстві культури та інформаційної політики України відбулося друге засідання з проведення конкурсного добору на посаду генерального директора Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» – Переяслав.City

Серед дев’яти членів комісії – громадський та політичний діяч Микола Томенко, голова громадської ради Міністерства культури України Богдан Кожушко, представники музейної та наукової спільноти.

Під час першого засідання 3 вересня комісія з конкурсного добору розглянула документи претендентів. Очолити НІЕЗ висловили бажання десять кандидатів. Вивчивши документи, комісія дійшла висновку, що кандидатури Валерія Перчука та Наталії Онопрієнко-Капустіної не відповідають кваліфікаційним вимогам. Ще двох претендентів допустили після надання документів про наявність трьох років стажу роботи в галузі культури та на керівних посадах.

 Під час другого засідання вісім кандидатів публічно представили програми розвитку НІЕЗ «Переяслав» на один та п’ять років. Проаналізувавши презентації усіх претендентів, члени комісії шляхом відкритого голосування визначили переможця. Переважною більшістю – 7 з 9 – голосів конкурсна комісія підтримала кандидатуру чинного гендиректора Олексія Лукашевича. Для Олексія Михайловича це буде вже третя каденція, зокрема, друга п’ятирічна. Посаду генерального директора він обіймає з 2014 року.

Олексій Лукашевич

Олексій Лукашевич

Додати коментар