Рада підтримала закон “Про індустріальні парки”

Верховна рада підтримала у другому читанні проєкт закону “Про індустріальні парки”, який має допомогти залучити інвестиції в промисловий сектор економіки.

Про це повідомляє пресслужба Ради.

“Прийнято Закон України “Про індустріальні парки” (№ 4416-1), спрямований на залучення інвестицій в промисловий сектор економіки шляхом запровадження стимулів в індустріальних парках”, – йдеться у повідомленні.

При цьому перед голосуванням у парламенті серед народних обранців розгорілася дискусія. Деякі депутати заявили, що документ містить корупційні ризики, а інші відкрито назвали його лобістським.

Про що законопроєкт

Як розповіли у пресслужбі парламенту, закон має сприяти залученню прямих інвестицій у створення нових виробництв через механізм індустріальних парків.

“Парки мають перетворитись на рушійну силу економічного та промислового розвитку шляхом запровадження низки інвестиційних стимулів, що відповідають сучасним світовим тенденціям та підвищать конкурентоспроможність вітчизняних індустріальних парків”, – зазначається у пояснювальній записці до документа.

Зокрема, законопроєкт визначає перелік об’єктів, які можуть розміщуватись у складі індустріального парку, регулює права щодо включення до складу парків земельних ділянок, у тому числі на правах оренди, а також передбачає для учасників індустріальних парків компенсацію відсоткових платежів за кредитами у залежності від частки експорту продукції власного виробництва у загальному доході від їхньої господарської діяльності

Автори законопроєкту переконані, що ухвалення документу дозволить розкрити потенціал індустріальних парків як дієвого механізму подолання проблем в промисловості та наслідків поточної економічної кризи в Україні, зумовленої пандемією COVID-19.

Додати коментар