На Київщині молоді педагоги посвячені в педагоги-позашкільники в мальовничому місці на Батурі

Під вітрилами яхти «Марго», керованої досвідченим Володимиром Горбаченком (колегою-позашкільником, керівником гуртка Клубу юних моряків) розпочали новий навчальний рік педагоги Будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді. Під спокійний плескіт хвиль креативні, невгамовні педагоги будували плани на майбутній навчальний рік, спілкувалися та відпочивали в очікуванні самовідданої творчої праці, адже рівень 75 перемог в цьому навчальному році не дає по-хорошому амбітним керівникам гуртків зупинятися та заспокоюватися на досягнутому. Педагогічна праця, а праця педагога-позашкільника особливо, вимагає максимальної віддачі і фізичних, і психічних сил. Адже на відміну від занять у школі, які дитина зобов’язана відвідувати, заняття в гуртку є результатом усвідомленого добровільного вибору, в основі якого є тільки привабливість самої діяльності, форм і методів її організації, комфортна атмосфера в різновіковому дитячому співтоваристві і, нарешті, яскрава індивідуальність, щирість і доброзичливість педагога. Тому так необхідна йому підвищена емоційна чутливість у спілкуванні. А що якнайкраще сприяє розвитку емоційної чутливості, як не рідна природа, коло друзів та доброзичливих однодумців-колег.
Молоді педагоги Світлана Кондратенко та Марія Губар пройшли свої перші випробування на фахові, людські та комунікативні компетенції та були посвячені в педагоги-позашкільники в мальовничому місці на Батурі. Щирі жарти, нетрадиційні настанови налаштовували наших молодих колег на креативну успішну спільну роботу.
У педагогів БХТДЮМ великі плани на майбутнє, безліч цікавих ідей та пропозицій, втіленню яких сприятиме їх ентузіазм, прагнення до творчого пошуку, почуття відповідальності за результати своєї праці та умілий толерантний супровід адміністрації.

Додати коментар