«Україно, ми тебе заквітчали любов`ю!»

Відкриттям виставки робіт декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва «Україно, ми тебе заквітчали любов`ю!» Переяславський будинок художньої творчості дітей, юнацтва та молоді розпочав цикл заходів до 30-річчя Незалежності України. У яскравих барвах колоритних виробів вихованці БХТДЮМ втілили свої знання про історію України, про народні традиції та українське мистецтво. З набуттям незалежності України інтерес до національної творчості багаторазово зріс, тому в освітній програмі гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого напрямів важливою складовою є народознавча тематика. Разом із своїми педагогами гуртківці відроджують українські традиції, які потім стають невід’ємною частиною нашого життя. Серед експонатів ви побачите інтер`єрні та сувенірні ляльки-мотанки та традиційні скриньки із тканини, стилізовані віночки, гердани та намисто, ікони та ткані панно, картини-мозаїки та колажі, персонажі українських казок із соломи, паперові фантазії, розписаний посуд та багато квітів, виготовлених із різноманітних матеріалів та різними техніками. На виставці представлені роботи гуртків «Крій та шиття» (керівник Людмила Щава), «Ми малюємо світ» (керівник Тетяна Трухан), «Дизайн композицій» (керівник Тетяна Буторіна), «Сувенір» (керівник Світлана Кондратенко), «Паперопластика» (керівник Ніна Товкун), студії образотворчого мистецтва «ART DAY» (керівник Марія Маркович).
Запрошуємо оглянути експозиції виставки у приміщенні Переяславського будинку художньої творчості дітей, юнацтва та молоді, вулиця Мазепи. 27.
Нехай експонати виставки вам подарують на День Незалежності України прекрасні враження і необмежену духовну силу, адже дитячі долоньки вклали в їх створення свою душу і безмежну любов до рідної землі.

Додати коментар