Уряд продовжив карантин в Україні до 1 жовтня

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про продовження в Україні адаптивного карантину. Обмеження діятимуть тепер щонайменше до початку жовтня.

Попередньо, обмеження діяли до кінця літа. Водночас уряд поки не планує вводити додаткові карантинні обмеження всередині України.
Як заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, наразі епідемічна ситуація в Україні контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо збільшення госпіталізацій з коронавірусом.
Під час засідання уряду прем’єр заявив, що темпи вакцинації в Україні стрімко зросли. Лише за минулий тиждень щеплення отримали майже 1 мільйон людей. За словами Шмигаля, вакцин досить, поставки регулярні.

Все, що варто знати про карантин в Україні

  • Вперше карантин через коронавірус в Україні запровадили у березні 2020 року. З того часу його то посилювали, то пом’якшували. Зокрема, діяли такі обмеження: загальнонаціональний карантин, адаптивний та карантин вихідного дня.
  • Зараз в Україні діє адаптивний карантин. Він передбачає, що області у країні розподіляють на зелену, жовту, помаранчеву та червону зони. Все залежить від того, яка там епідеміологічна ситуація.

Головне про карантин в Україні / Джерело: МОЗ / Інфографіка 24 канал

Джерело

Додати коментар