Віталій Коцур виконує обов’язки ректора Університету Григорія Сковороди в Переяславі

Переяславський університет тепер офіційно називається Університет Григорія Сковороди в Переяславі (скорочено УГСП). Підставою для цього став наказ Міністерства освіти і науки України від 4 червня 2021 року №618 за підписом профільного міністра Сергія Шкарлета, який затвердив нову редакцію статуту університету – Переяслав.City

Попередня назва ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» йде в історію. Цю новину 14 липня оприлюднив сайт вишу.

Підставою для перейменування закладу стало те, що в жовтні 2019 року нашому місту повернули історичну назву – Переяслав. Адміністрація університету розпочала пошуки нової назви для вишу, яка була б і простою, і водночас відповідала європейським традиціям іменування ВНЗ. 25 лютого 2020 року трудовий колектив університету вирішив перейменувати заклад в Університет Григорія Сковороди в Переяславі. Міністерство освіти і науки України підтримало його рішення.

 

Відповідно до нової назви оновиться символіка університету, брендова продукція, зміниться доменна назва сайту (з phdpu.edu.ua на uhsp.edu.ua). Також ВНЗ перереєструє ліцензію на надання освітніх послуг та оновить інформацію на всіх ресурсах та в науковометричних базах.

У повідомленні йдеться, що 23 вересня 2021 року в університеті відбудуться вибори ректора. З 29 червня 2021 року, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України №262-к, виконання обов’язків ректора покладено на декана факультету гуманітарно-природничої освіти і соціальних технологій, доктора історичних наук Віталія Коцура. Нагадаємо, що з 1998 року ВНЗ очолював його батько, доктор історичних наук, професор Віктор Коцур.

Додати коментар