Перші вершини друзів (Карпати-2021)

“Перші вершини друзів (Говерла, Брескул, Пожижевська, Данциж, Туркул і озеро Несамовите)

Вважаю, що кожен має побувати на найвищій точці країни, щоб усвідомити всю красу та велич природи нашої України. Слухаючи і переглядаючи мої чергові оповіді про подорожі горами, друзі запитали: «То давай вже підемо нарешті?»… Отакий синопсис цього відео. Вірніше, як все починалося.

Та ця подорож виявилася не такою простою, як хотілося😲 …Ми обрали кількаденний маршрут Чорногірським хребтом. Це найбільш високогірний хребет в Україні, на якому розташована Говерла та інші 5 двотисячників. Пройти весь Чорногірський хребет, відвідавши всі найвищі гори України — завдання нелегке. Тому ми скоротили маршрут до озера Немамовите, як не як — це був перший такий досвід моїх друзів, відбити бажання подорожувати горами геть не хотілося. Скажу так, в гарну погоду маршрут через Чорногору добре проглядається, однак у погану погоду, з туманом чи сильним вітром, в нас був ще й град із грозою — там легко заблукати. Будьте обережні, якщо наважитеся. Бо все це ми пережили (ви ще не глянули відео?😲) Але складність підйому та ризики, які спричинила нам погода, компенсували неймовірні краєвиди, що відкривалися і не повторювалися жодного разу.

Кажуть, що за кількаденний похід горами ти проживаєш маленьке життя і емоції, які не помістилися б і в півроку проведених в місті. Подорожуйте та долайте власних себе. І вершини!.. Приємного перегляду:)” – допис переяславця Олександра Максименка.

Додати коментар