Переяславці відсвяткували Івана Купала (Фоторепортаж)

6 липня на березі річки Трубіж в місті Переяславі відбулося традиційне фольклорно-етнографічне свято «На Івана На Купала». 

На свято завітало чимало жителів та гостей міста різного віку аби розпалити багаття, пустити вінки по воді, послухати пісні та музику наживо, потанцювати, зустрітися із друзями і просто відпочити. Купальське дійство було насичене обрядами, пов’язаними з водою, вогнем і травами, а театралізовані конкурси, забавки та розіграші не залишили нікого осторонь.
Святковий настрій присутнім дарували ансамблі «Вербиченька» та «Червона калина» Переяславського центру культури і мистецтв, дем’янецькі ансамблі «Мальви» та «Дем’янчанка», гланишівський «Чорнобривці», ансамбль «Чебреці» Трубайлівського клубу, ансамблі «Берегиня» ВУЖКГ та «Водограй»  ВУКГ. Запальними ритмами та мультиінструментальністю захопив DJ Карлсон.

Захід організував та провів відділ культури і туризму міської ради (Анна Скляренко) спільно з творчим колективом Центру культури і мистецтв (Тарас Близнюк). Режисером свята – головний режисер НЦК “Зустріч” Оксана Чирка. Ведучою заходу була Влада Черненко, ведучим конкурсів – Едуард Нікітін.
На території, де відбувалося святкування, майстри рукоділля презентували свої творчі поробки. Працювала також зона дитячого відпочинку з батутами та гірками, можна було прокататися на кареті та поласувати смаколиками. Для любителів фото фахівці ЦКМ підготували тематичну фотолокацію.

06.07.2021 року у селі Вовчків біля річки Трубіж відбулося обрядове дійство “Ой на Івана, ой на Купала”.

 

Додати коментар