Привітання з Днем родини від місцевого самоврядування

Шановні жителі Переяславської громади!

 

День родини відзначається відповідно до Указу Президента України з 2012 року. Святкування цього дня має щорічний характер і встановлено на 8 липня.

Символічно, що саме в цей день православні християни Східного обряду вшановують святих Петра і Февронію – покровителів сім’ї та шлюбу.

Відповідно до Конституції України, сім’я належить до однієї з найвищих державних цінностей.

Сім’я – це джерело любові та поваги, щирості та тепла, це те підґрунтя, на якому будується будь-яке цивілізоване суспільство. Саме родина є тією міцною цеглинкою, з котрої розпочинається держава, її добробут, економічний і культурний розвиток.

Родина є найпершим ціннісним орієнтиром та головним дороговказом на життєвому шляху кожного з нас. Вона формує особистість, знайомить із поняттями добра і зла, вчить довіряти, розуміти і прощати.

Для дітей родина – середовище, в якому у дитини складаються умови її психічного, фізичного, інтелектуального та емоційного розвитку.

Споконвіків український народ славиться своїми родинними традиціями та звичаями. Тепло сімейного вогнища, подружня вірність, турбота про дітей та батьків завжди були і залишаються для нас найважливішими суспільними цінностями.

Зичу вашим родинам миру, злагоди, достатку! Хай ваші домівки завжди будуть зігріті теплом любові, щирості та взаєморозуміння!

 

Додати коментар