Відбувся візит Міністра культури України Олександра Ткаченка до Переяслава

Сьогодні, 18 червня, відбувся візит Міністра культури України Олександра Ткаченка до Переяслава. Варто зазначити, що приїзд посадовця до цього вже кілька разів переносився. Вкрай важливо, що він нарешті відбувся, адже на кону подальша доля Вознесенського монастиря з дзвіницею – ансамблю пам’яток архітектури національного значення. 

Олександр Ткаченко на власні очі пересвідчився, що ці споруди знаходяться в критичному стані й потребують термінової реставрації. Він пообіцяв, що сприятиме тому, щоб проєктно-кошторисна документація необхідна для цього була виготовлена в найкоротші строки. 

Очільник Переяславської МТГ Вячеслав Саулко доклав максимум зусиль, аби переконати Олександра Владиславовича, що Дзвіниця – це в першу чергу не проблема нашої громади, а потенційна окраса не лише міста, а й України, тому її слід передати на баланс міністерства культури, як це було раніше з Вознесенським собором, щоб усім Кафедрально-Вознесінським комплексом опікувалися на рівні держави. Найближчими днями Міністр повідомить Вячеславу Володимировичу своє бачення вирішення цієї проблеми. А ми, у свою чергу, триматимемо в курсі вас.

Додати коментар